αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες να αποφύγεις την αποτυχία, κάνε στον εαυτό σου αυτές τις 4 ερωτήσεις

Αν θες να αποφύγεις την αποτυχία, κάνε στον εαυτό σου αυτές τις 4 ερωτήσεις

Μπορεί να έχεις ξεκινήσει ένα δικό σου project και να επενδύεις σε αυτό χρόνο και χρήμα. Μπορεί να επενδύεις στον εαυτό σου ή σε έναν άλλο μεγάλο στόχο. Αλλά ενώ εργάζεσαι καθημερινά, τα αποτελέσματα που βλέπεις είναι μηδαμινά.

Τα σύννεφα της αποτυχίας είναι πλέον έντονα- μαζί με την απογοήτευση. Η οποία ίσως γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν βλέπεις αρκετούς άλλους να… προμοτάρουν τις επιτυχίες τους στα social media.

Θα μπορούσες να ξεκινήσεις να παραπονιέσαι, να κατηγορείς άλλους για την κατάσταση σου ή κρυφτείς κάτω από τα σκεπάσματα. Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν θα αλλάξει την κατάσταση. Μπορείτε «να αντεπιτεθείτε και να νικήσετε την αποτυχία μια για πάντα», σημειώνει το αμερικανικό addicted2success.com. Και παραθέτει 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να πάρεις ώθηση προς τα εμπρός.

1# Γιατί αποτυγχάνω;

Η ερώτηση του «γιατί», σας επιτρέπει να εμβαθύνετε στην εύρεση του προβλήματος που σας προκάλεσε την αποτυχία. Αν απλώς αποδέχεσαι ότι αποτυγχάνεις και δεν είσαι διατεθειμένος να αναζητήσεις τη λύση ή έναν τρόπο βελτίωσης, τότε θα είσαι μόνιμα αποτυχημένος. Δες την πηγή του προβλήματος και προσπάθησε να βρεις λύσεις.

2# Τι μπορώ να μάθω παρόλο που αποτυγχάνω;

Οκ, κανείς δεν θέλει να χάνει. Αλλά το κομβικό εδώ είναι να βλέπεις την κάθε αποτυχία ως ένα χρήσιμο μάθημα. Η αξιοποίηση της αποτυχίας ως βασικό εργαλείο μάθησης είναι απαραίτητη, εάν επιδιώκετε να ανεβείτε στο βουνό της τεράστιας επιτυχίας. Κάθε φορά που αποτυγχάνετε, εάν είστε σε θέση να να εντοπίσετε μια νέα ισχυρή εμπειρία ή μάθημα, τότε μπορείτε να αναπτυχθείτε πιο γρήγορα και να κάνετε μεγαλύτερα βήματα. Ο Τόμας Έντισον απέτυχε 1000 φορές πριν εφεύρει τον ηλεκτρισμό. Τι θα γινόταν αν είχε σταματήσει στην πρώτη προσπάθεια;

3# Πώς θα μπορούσε το σκηνικό να είναι χειρότερο;

Το να συγκρίνουμε την ζωή μας με τις ζωές των άλλων δεν είναι καλό. Αλλά τώρα είναι χρήσιμο. Μπορεί να νομίζεις ότι περνάς μία εξαιρετικά δύσκολη ζωή, αλλά μάντεψε: Υπάρχουν και άλλοι που περνάνε δύσκολα. Και πολλοί που είναι σε χειρότερη θέση από εσένα. Το addicted2success.com φέρνει το παράδειγμα του πολέμου: «Μετά από κάθε αποστολή, δεν έρχονται όλοι σπίτι. Σκεφτείτε έναν 19χρονο νεαρό άνδρα που δεν θα δει ποτέ ξανά την οικογένειά του». Και μετά σκέψου την δική σου κατάσταση. Μήπως τελικά τα προβλήματα που έχεις δεν είναι ανυπέρβλητα;

4# Πώς μπορώ να εξελιχθώ για να αποφύγω αυτή την αποτυχία την επόμενη φορά;

Έχεις ακούσει ότι είναι παραφροσύνη να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Επομένως, ο καλύτερος τρόπος για να ωφεληθείτε από τις αποτυχίες σας είναι να επιστρέψετε στο παιχνίδι και να αρχίσετε να χτίζετε π.χ. την επιχείρησή σας χωρίς να κάνετε τα ίδια λάθη που σας προκάλεσαν την αποτυχία πριν. Η αποτυχία είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της επιχειρηματικότητας και της ζωής. Στόχος είναι να γίνεσαι όλο και καλύτερος, και να εφαρμόζεις αυτά που έχεις μάθει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 10 =