αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 τύποι ανθρώπων που πρέπει να αγνοείς (και να μην τους έχεις γύρω σου)

Οι 3 τύποι ανθρώπων που πρέπει να αγνοείς (και να μην τους έχεις γύρω σου)

Ο Tim Ferriss είναι διάσημος coach, podcaster και συγγραφέας του βιβλίου «Tools of Titans». Πριν κάποιο χρονικό διάστημα, βρέθηκε σε event στο Σαν Φρανσίσκο και άνοιξε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

«Είσαι ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους συνδέεσαι περισσότερο», είπε ανάμεσα σε άλλα ο coach.

Όπως εξήγησε, υπάρχει ένας «νόμος των μέσων όρων». Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το αποτέλεσμα οποιασδήποτε κατάστασης, είναι ο μέσος όρος όλων τον αποτελεσμάτων που περιλαμβάνει αυτή. Κάπως έτσι, είναι και με τους ανθρώπους. Μπορεί να μιλάμε με πολλά άτομα, όμως τα 5 με τα οποία κάνουμε περισσότερο παρέα, είναι αυτά που επηρεάζουν τις αποφάσεις μας και τον τρόπο σκέψης μας.

Ο Tim Ferris αποκάλυψε μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο Business Insider, ότι έμαθε για αυτόν τον «νόμο», όταν ήταν μόλις 15-16 ετών. Από τότε, τον έχει πάντα στο μυαλό του και λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις για το ποιους θα έχει δίπλα του. Ενώ ανά κάποια χρονικά διαστήματα, κάνει τις αλλαγές που θεωρεί ότι θα τον ωφελήσουν.

Το παρακάτω γράφημα κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Παραθέτει 3 τύπους ανθρώπους που πρέπει να αγνοείς. Αυτοί που τους αρέσει να μισούν, αυτού που μιλούν πολύ και δεν κάνουν τίποτα, αλλά και αυτοί που σε χρησιμοποιούν, πρέπει να μείνουν μακριά σου. Από την άλλη, κάνε παρέα με άτομα που είναι πετυχημένα και σε υποστηρίζουν.

https://i.pinimg.com/564x/6d/7a/cb/6d7acb25cd3d92dd0575dcf6cd94efc6.jpg
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − three =