αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι λόγοι που η Volkswagen είπε «όχι» για το εργοστάσιο στην Τουρκία

Οι λόγοι που η Volkswagen είπε «όχι» για το εργοστάσιο στην Τουρκία

Είναι γνωστό ότι η VW είχε αποφασίσει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα κοντά στη Σμύρνη, όπου θα κατασκεύαζε τα επόμενα VW Passat και Skoda Superb.

Η Τουρκία είχε επιλεγεί για πολλούς λόγους, με κύριο ωστόσο τη δυναμική της τουρκικής αγοράς προς τα σεντάν μοντέλα και επίσης, λόγω των κινήτρων που είχε δώσει ο Ερντογάν, οικονομικά και παραγωγής, για την επιλογή της χώρας του έναντι άλλων χωρών στην περιοχή μας.

Ωστόσο, από πέρυσι τον Οκτώβριο η VW είχε παγώσει την εν λόγω επένδυση για λόγους που είχαν να κάνουν με την τουρκική εισβολή στη Συρία και, πλέον, σε νέα συνέντευξή του στη γερμανική Automobilwoche, ο Πρόεδρος του VW Group Herbert Diess, εξήγησε ξανά τους λόγους για αυτή την απόφαση.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ισχυρό άνδρα του γερμανικού ομίλου, η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε τη VW να επαναδιαμορφώσει τα πλάνα επέκτασής της και πλέον, αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται ένα καινούργιο εργοστάσιο.

Επίσης, ειδικά για το «stop» στο project της Τουρκίας, ο Diess δήλωσε ότι αποδείχθηκε ότι το νέο εργοστάσιο στη Σμύρνη δεν θα τους βοηθήσει τελικά να εξελιχθούν στην αγορά της χώρας – ένας σημαντικός παράγων επιλογής της, αφού η VW υπολόγιζε ένα μεγάλο κομμάτι της εκεί παραγωγής του Passat να απορροφάται από την ντόπια αγορά.

Όπως σημειώνει το newmoney.gr, αυτή φυσικά είναι η… επίσημη εκδοχή, καθώς όλοι γνωρίζουν πως οι ουσιαστικοί λόγοι δεν είναι αυτοί, αλλά η επιθετική πολιτική της Τουρκίας, τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και σε Συρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =