αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι άνθρωποι νομίζουν ότι η επιτυχία θα έρθει αν δουλεύουν 20 ώρες την ημέρα σαν τον Musk. Αυτά είναι βλακίες», λέει ο Jack Dorsey

«Οι άνθρωποι νομίζουν ότι η επιτυχία θα έρθει αν δουλεύουν 20 ώρες την ημέρα σαν τον Musk. Αυτά είναι βλακίες», λέει ο Jack Dorsey

Μπορεί να ακούμε συχνά πολλούς επιχειρηματίες να λένε ότι δουλεύουν πάρα πολλές ώρες την ημέρα, δουλεύουν μέσα σε Σαββατοκύριακα ή μέσα στην νύχτα για να φτάσουν στην επιτυχία. Φαίνεται όμως ότι ο ιδρυτής και CEO του Twitter, Jack Dorsey, έχει διαφορετική άποψη.

Όπως τόνισε ο δισεκατομμυριούχος μιλώντας στο «The Boardroom: Out of Office Podcast», το μοντέλο σύμφωνα με το οποίο ένας επιχειρηματίας πρέπει να δουλεύει… ως τα χαράματα και να μην έχει ούτε μια ημέρα κενή, είναι ξεπερασμένο. Στην πραγματικότητα, αυτό το μοντέλο οδηγεί στο burnout.

«Θα προτιμούσα να γίνω πιο παραγωγικός, για να κάνω κάθε ώρα σημαντική – ή κάθε λεπτό να έχει νόημα – αντί να πολλαπλασιάσω τον αριθμό των ωρών ή λεπτών που δουλεύω πάνω σε ένα πράγμα», λέει ο Dorsey.

Και συμπληρώνει: «Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως όταν αυξάνω τις ώρες εργασίας, μειώνω την ποιότητα μέσα σε αυτό τον χρόνο που έχω». Ο ίδιος βάζει στη συζήτηση και μια ακόμα παράμετρο: Όταν ένας άνθρωπος δουλεύει αμέτρητες ώρες, ουσιαστικά δεν μπορεί να προσέξει τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω του. Κλείνεται σε μία δική του «φούσκα». Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να σε εμποδίσει τελικά από το να φτάσεις στην επιτυχία.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι «επιτυχία σημαίνει ότι εργάζομαι 20 ώρες την ημέρα και κοιμάμαι 4 ώρες- γιατί αυτό διάβασα οτι κάνει ο Elon Musk» λέει με νόημα ο Dorsey και τονίζει: «Αυτά είναι βλακίες».

Ο ιδρυτής του Twitter εξήγησε ότι έχει βρει την δική του ρουτίνα, την οποία εφαρμόζει κάθε ημέρα και έτσι καταφέρνει να αυξήσει την παραγωγικότητα του. Ξυπνά πολύ νωρίς το πρωί, αφιερώνει χρόνο στον διαλογισμό (κάτι που τον βοηθά να ”καθαρίζει” το μυαλό του), πίνει τον πρωινό καφέ του, και περπατά 5 μίλια ως το γραφείο (αυτό του παίρνει 1 ώρα και 20 λεπτά). Επίσης διαβάζει βιβλία και ακούει Podcasts κατά την διάρκεια της διαδρομής γιατί έτσι παίρνει παράλληλα νέες γνώσεις, όπως εξηγεί.

Ενώ όταν ξεκινά την δουλειά, ο Dorsey φροντίζει να απενεργοποιεί όλους τους αντιπερισπασμούς. Έτσι «μια ώρα ισούται… με 3 ώρες» όπως λέει ο ίδιος. Αφού είναι πολύ πιο παραγωγικός και μπορεί να βγάλει την δουλειά μέσα σε συντομότερο διάστημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − nine =