αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞενοδόχος στην Κρήτη πλήρωνε τους εργαζομένους και ζήταγε… μέρος του μισθού πίσω- Τον έπιασαν στα πράσα

Ξενοδόχος στην Κρήτη πλήρωνε τους εργαζομένους και ζήταγε… μέρος του μισθού πίσω- Τον έπιασαν στα πράσα

Ένας ξενοδόχος στην Κρήτη πλήρωνε τους υπαλλήλους του, αλλά μετά ζητούσε πίσω μέρος των μισθών τους, σύμφωνα με καταγγελίες.

Ο 46χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της Πέμπτης, σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου, κατηγορούμενος για εκβίαση και παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, ο ξενοδόχος έλαβε 500 ευρώ- σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα- από 23χρονο, ποσό που του είχε καταβληθεί ως αποζημίωση απόλυσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες τριών εργαζομένων στην επιχείρηση, οι οποίοι ανέφεραν ότι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο ο ξενοδόχος τους ανάγκαζε να επιστρέφουν μέρος των αποδοχών τους οι οποίες προβλέπονταν από τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Οι τρεις υπάλληλοι, δύο γυναίκες 21 και 22 ετών και ένας 23χρονος, έκαναν αρχικά καταγγελία στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και στη συνέχεια ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας Ηρακλείου και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας. Έτσι, οργανώθηκε η επιχείρηση για τη σύλληψη του επιχειρηματία.

Δεδομένου ότι είναι υποχρεωτική η τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, ο επιχειρηματίας κατέθετε κανονικά τα δεδουλευμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπαλλήλων του και μετά τους ζητούσε πίσω μέρος των χρημάτων, δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νίκος Κοκολάκης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να τους απειλούσε ότι εάν δεν επέστρεφαν τμήμα του μισθού, δεν θα τους έδινε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν στον ΟΑΕΔ για να πάρουν το επίδομα ανεργίας με τη λήξη της τουριστικής σεζόν.

Έτσι, ζαχαροπλάστης υπάλληλος που εμφανιζόταν να παίρνει 1.100 ευρω, τελικά έπαιρνε 770, σύμφωνα με τον ίδιο. Ανάλογη τακτική ακολουθούσε ο επιχειρηματίας και με τους υπόλοιπους ξενοδοχοϋπαλλήλους του και όχι μόνο φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Κοκολάκη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =