αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μπλόκο» της Κίνας σε ελληνική εταιρία για τον όρο «Μακεδονικός»- Χρειάζεται άδεια από τη Βόρεια Μακεδονία

«Μπλόκο» της Κίνας σε ελληνική εταιρία για τον όρο «Μακεδονικός»- Χρειάζεται άδεια από τη Βόρεια Μακεδονία

Το πρώτο μπλόκο σε ελληνική επιχείρηση που θέλησε να χρησιμοποιήσει τον όρο «μακεδονικός» για τα προϊόντα της, ως αποτέλεσμα όσων υπέγραψε η Ελλάδα με τη γειτονική χώρα στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι γεγονός. Αυτό τουλάχιστον κατήγγειλε χθες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Σήμερα» είπε επί λέξει η Μ. Σπυράκη «χωρίς να αποκαλύψουμε το όνομα της επιχείρησης, σας ενημερώνω ότι έχουμε στη διάθεσή μας απόρριψη από την πλευρά της Κίνας αιτήματος ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικός» για τα προϊόντα της, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια της γειτονικής χώρας. Η απόρριψη έχει ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2019». Τα προβλήματα που θα προκύψουν για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε σχέση με τη χρήση εμπορικών επωνυμιών, σημάτων και ονομασιών προϊόντων από τον τόπο προέλευσης μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών επεσήμαινε από την πρώτη κιόλας στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κριτικάροντας, μάλιστα, την κυβέρνηση πως υπέγραψε μια συμφωνία, η οποία δεν ευνοεί καθόλου τα προϊόντα της ελληνικής Μακεδονίας.

-Τι προβλέπει η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τους «ονοματολογικούς» κανόνες;

-Ποιον κωδικό πρέπει να φέρουν όλα τα προϊόντα;

-Τι θα ισχύσει μέχρι να εκδοθούν τα νέα διαβατήρια;

Πηγή: in.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =