αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια επιστημονική έρευνα παραθέτει το απλό τρικ για να μαθαίνεις τα πάντα γρηγορότερα

Μια επιστημονική έρευνα παραθέτει το απλό τρικ για να μαθαίνεις τα πάντα γρηγορότερα

Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε μια τέτοια θέση: Να προπαθούμε να μάθουμε ένα νέο skills ή να αφομιώσουμε νέες γνώσεις γενικότερα, και να μην τα καταφέρνουμε. Παρά την προσπάθεια, ξεχνάς αυτά που έχεις μάθει μέσα σε μερικά λεπτά. Μοιάζει παράξενο που παρά το γεγονός ότι έχουμε περάσει χρόνια σε σχολείο και σπουδές, δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε έναν τρόπο για να «αποθηκεύουμε» εύκολα στο μυαλό μας τις νέες γνώσεις.

Μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Waterloo στον Καναδά, παραθέτει έναν απλό τρόπο που θα σε βοηθήσει να μαθαίνεις τα πάντα γρηγορότερα. Τι πρέπει να κάνεις; Να μην διαβάζεις «από μέσα σου» κάτι που θέλεις να μάθεις. Αλλά να διαβάζεις δυνατά, έτσι ώστε παράλληλα να ακούς τις πληροφορίες που θέλεις να αφωμιώσεις.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, με αυτό τον τρόπο θα μαθαίνεις κατά 5% πιο γρήγορα οτιδήποτε θέλεις να μάθεις. Και μπορεί το «ταπεινό» 5% να μοιάζει λίγο για κάποιους, αλλά σκέψου το: Πόσο δύσκολο είναι να ανοίξεις το στόμα σου και να μιλήσεις; Πρόκειται για κάτι πάρα πολύ απλό. Άρα δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Είναι μια τεχνική που δεν την διδασκόμαστε στο σχολείο. Και δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν και άλλες απλές τεχνικές που μπορούν να σε βοηθήσουν. Είναι, για παράδειγμα, χρήσιμο να κάνεις διαλείμματα ενώ μαθαίνεις κάτι νέο. Και στην συνέχεια να επιστρέφεις σε αυτό με πιο ξεκούραστο και καθαρό μυαλό. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι η γυμναστική μετά την μελέτη, σε βοηθά να θυμάσαι τα περισσότερα από τα νέα στοιχεία που μόλις έμαθες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 20 =