αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜην ακούς αυτούς που σου λένε ότι είσαι «μικρός»: 4 λόγοι για να ξεκινήσεις το δικό σου business project στα 20s σου

Μην ακούς αυτούς που σου λένε ότι είσαι «μικρός»: 4 λόγοι για να ξεκινήσεις το δικό σου business project στα 20s σου

Είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα ακούμε συχνά την ίσως «συντηρητική» άποψη, που λέει ότι για να είναι κάποιος business leader πρέπει να είναι άνω των 40 ή ακόμα και των 50 ετών. Ακόμα κι αν κάτι τέτοιο ίσχυε πριν κάποιες δεκαετίες, στην digital εποχή που ζούμε τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ζούμε στην εποχή όπου κάποιος μπορεί να ξεκινήσει ένα project από το δωμάτιο του (ή από το… γκαράζ, αν πάμε με το αμερικανικό στιλ) και να καταφέρει να χτίσει μια μεγάλη επιχείρηση. Κάποιες φορές, βλέπουμε να χτίζονται ακόμα και «γίγαντες» όπως το Facebook, το Snapchat ή το Instagram.

Μπορούν όλοι να τα καταφέρουν; Προφανώς όχι. Όμως η εποχή στην οποία ζούμε είναι ίσως η καλύτερη για να ξεκινήσει ένας 25αρης το δικό του business project και να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί.

Άλλωστε, το νεαρό της ηλικίας δεν είναι κακό. Το αντίθετο. Έχει και μερικά «συστατικά» τα οποία οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι δεν διαθέτουν. Και είναι ικανά να σου δώσουν ώθηση προς τα εμπρός. Εδώ είναι 4 λόγοι λοιπόν για τους οποίους πρέπει να ξεκινήσεις κάτι δικό σου στα 20s σου.

1# Μπορείς να πάρεις ρίσκα. Πως είναι ο μέσος 25αρης στην Ελλάδα; Πιθανότατα μένει με τους γονείς του, δεν έχει παιδιά, δεν έχει λογαριασμούς να πληρώνει και δεν έχει άμεσα έξοδα που έχουν να κάνουν με την επιβίωση του. Όλο αυτό το «πακέτο» είναι καλό στην περίπτωση μας! Τώρα είναι η στιγμή να πάρεις μεγάλα ρίσκα… χωρίς να καταστραφείς. Αν όχι τώρα, τότε πότε θα το κάνεις;

2# Μέσα στις νέες τεχνολογίες. Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα, όπως έλεγε κάποιος. Εσύ λοιπόν έχεις μεγαλώσει ουσιαστικά μέσα στην εποχή του ίντερνετ και των social media. Ξέρεις τις νέες τεχνολογίες. Και μπορείς πάνω εκεί να χτίσεις το δικό σου project.

3# Δεν έχεις εμπειρία. Όχι δεν μπερδευτήκαμε. Η έλλειψη εμπειρίας μπορεί να είναι θετικό. Το εξηγεί καλά ο tech επιχειρηματία, Yossi Ghinsberg. Η έλλειψη εμπειρίας μπορεί να είναι αυτό που θα σε φτάσει στην επιτυχία. «Μερικές φορές η εμπειρία είναι ένα εμπόδιο, επειδή διαμορφώνετε το μέλλον σας με βάση την εμπειρία σας στο παρελθόν», τονίζει. Αντίθετα, ένα «αφελές μυαλό» μπορεί να επιτύχει αυτό που ένας έμπειρος επαγγελματίας δεν θα κάνει ποτέ. «Ένας έμπειρος επαγγελματίας ξέρει τι είναι αδύνατο. Αν ξέρεις ότι είναι αδύνατο, είναι αδύνατο. Αλλά αν δεν γνωρίζεις ότι είναι αδύνατο, ξαφνικά είναι δυνατό», σημειώνει ο έμπειρος επιχειρηματίας.

4# Φρέσκο μυαλό και ιδέες. Είναι πιο πιθανό να έχεις μια φρέσκια ιδέα στα 20 σου, παρά στα 60 σου. Δεν αποκλείεται και το αντίστροφο φυσικά. Αλλά όταν είσαι σε νεαρή ηλικία το μυαλό είναι πιο ανοιχτό για να «δει» ευκαιρίες τριγύρω. Ακόμα καλύτερο θα είναι να ενώσεις τις δυνάμεις σου και με άλλους νέους. Και μέσα από τις δικές σας συζητήσεις, τους πειραματισμούς και τις «ζυμώσεις» να βγει κάτι καλό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + eleven =