αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜερικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις αν το laptop σου αργεί

Μερικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις αν το laptop σου αργεί

Σε όλους μας έχει τύχει: Να αργεί το laptop μας. Και είναι ακόμα πιο εκνευριστικό όταν πρέπει να δουλέψεις σε αυτό. Υπάρχουν όμως κάποιες άμεσες κινήσεις που μπορείς να κάνεις, πριν να το στείλεις… για γενικό σέρβις.

Το πρώτο και πιο απλό βήμα είναι να κάνουμε μια επανεκκίνηση το σύστημα.

Αυτό μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά μπορεί να βοηθήσει πραγματικά. Αυτό γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που απλά κλείνουμε το καπάκι του laptop χωρίς να το απενεργοποιούμε. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ένα laptop αργεί. Όταν κλείνουμε την οθόνη του laptop, τα Windows δεν κλείνουν αλλά μπαίνουν σε sleep mode.

Αυτό σημαίνει πως ναι μεν το aptop θα ανοίξει γρηγορότερα, ναι μεν όλα τα προγράμματα που είχες να τρέχουν συνεχίζουν να τρέχουν.

Το αμέσως επόμενο που πρέπει να τσεκάρουμε είναι τις εφαρμογές που «τρέχουν» μαζί με την εκκίνηση του υπολογιστή. Συχνά πολλές εφαρμογές μπορεί να τρέχουν στο παρασκήνιο χωρίς να το έχουμε καταλάβει. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο και σε εμάς τότε ενδέχεται να κολλήσει ο υπολογιστής μας.

Για να ελέγξουμε ποια προγράμματα τρέχουν κατά την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος άνοιξε τη διαχείριση Εργασιών των Windows πατώντας το Ctrl + Alt + Del. Από εκεί μπορείς να επιλέξεις ποιες εφαρμογές δεν θέλεις να ανοίγουν κατά την εκκίνηση του υπολογιστή.

Τέλος καλό θα ήταν να σβήσουμε όλα τα προγράμματα που μας βαραίνουν και δεν τα χρησιμοποιούμε ποτέ. Το πιθανότερο είναι ο υπολογιστής σου να έχει πολλά προγράμματα τα οποία δεν σου είναι χρήσιμα. Είναι πολύ απλό το να απαλλαγείς από αυτά. Θα πας στον Πίνακα Ελέγχου –> Προγράμματα –> Προγράμματα και Δυνατότητες και από εκεί θα απεγκαταστήσεις τα προγράμματα που δεν χρησιμοποιείς.

Κομμάτι Ιοί/Malware. Μπορεί με τον καιρό ο υπολογιστής σου να έχει μολυνθεί με κάποιο malware ή ιό. Ένα τέτοιο κακόβουλο λογισμικό μπορεί να προκαλέσει από απλή καθυστέρηση μέχρι και μόνιμη βλάβη. Πολλά από αυτά τα προγράμματα μπορεί να τρέχουν συνέχεια στο παρασκήνιο και να καταναλώνουν πόρους συστήματος. Για να απαλλαγείς από αυτά καλό είναι να κάνεις σάρωση του συστήματος με κάποιο πρόγραμμα antivirus.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =