αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚι όμως, το σούπερ μάρκετ στον Πειραιά που ανοίγει από τις 7 το πρωί και… αναστάτωσε την αγορά, εμφανίζει υψηλές πωλήσεις

Κι όμως, το σούπερ μάρκετ στον Πειραιά που ανοίγει από τις 7 το πρωί και… αναστάτωσε την αγορά, εμφανίζει υψηλές πωλήσεις

Υψηλές πωλήσεις καταγράφει το κατάστημα της αλυσίδας Lidl στον Πειραιά, το πρώτο που ανοίγει μία ώρα νωρίτερα από το κανονικό ωράριο – και συγκεκριμένα στις 7 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του economy365.gr, ο τζίρος του καταστήματος, η λειτουργία του οποίου προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην αγορά, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός, ενώ η διοίκηση της Lidl εξετάζει την επέκταση του και σε άλλα ενδεχομένως καταστήματα, σε περιοχές όπου ο νόμος το επιτρέπει.

Όπως αναφέρουν στελέχη της αλυσίδας, το κατάστημα αποφασίστηκε να ανοίγει νωρίτερα λόγω των λιμενεργατών οι οποίοι έβγαιναν από τα καράβια το πρωί και ήθελαν να αγοράσουν τρόφιμα αλλά τα σουπερμάρκετ ήταν κλειστά.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΥΙΕ), η οποία με ανακοίνωσή της κατήγγειλε την αλυσίδα ότι «έσπασε το συμφωνημένο εδώ και χρόνια με την ΟΙΥΕ και καθιερωμένο από την αγορά καθημερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, το οποίο προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων στις 8.00 πμ».

Yπενθυμίζεται ότι η Lidl έκανε χρήση του άρθρου 13 του Ν. 3377/2005 το οποίο προβλέπει ότι η έναρξη της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων τροφίμων, δεν επιτρέπεται πριν από την 05.00 π.μ, μετά την οποία είναι ελεύθερη.

Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ πάντως η κίνηση αυτή της Lidl «θα εξωθήσει τους ανταγωνιστές και τις εμπορικές επιχειρήσεις γενικότερα, σε ακόμα πιο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, θα καθιερώσει τη γενικευμένη ευελιξία των εργασιακών ωραρίων με διαφορετικές ταχύτητες, θα καταστήσει ακόμα πιο λάστιχο τους εργαζόμενους και θα εντείνει την υπερεκμετάλλευση τους».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − five =