αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚι όμως, ο νέος CEO της Alphabet κάποτε ζούσε στην Ινδία και δεν είχε χρήματα να αγοράσει κινητό

Κι όμως, ο νέος CEO της Alphabet κάποτε ζούσε στην Ινδία και δεν είχε χρήματα να αγοράσει κινητό

Χτες αργά το βράδυ έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις, όπως μετέδωσε και το It’s Possible: Ο Larry Page αποχωρεί από τη θέση του CEO της Alphabet. Και την θέση του παίρνει ο νυν CEO της Google, Sundar Pichai. Με απλά λόγια, ο Pichai γίνεται πλέον ο κυρίαρχος ολόκληρου του Ομίλου.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν, είναι ότι ο 47χρονος Pichai ξεκίνησε από πολύ χαμηλά. Μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια της Ινδίας. Εκεί, όχι μόνο δεν είχε κάποια επαφή με την τεχνολογία, αλλά δεν διέθετε χρήματα ούτε για να αγοράσει ένα απλό κινητό.

Εντάχτηκε στην Google το μακρινό 2004. Για να συμβάλει στις τότε καινοτόμες προσπάθειες της εταιρίας. Ένα από τα πιο σπουδαία προϊόντα που δημιούργησε, είναι ο Chrome. Ο οποίος είναι πλέον ο πιο δημοφιλής browser. Η περιουσία του Sundar Pichai  ανέρχεται πλέον στο αστρονομικό ποσό του 1,05 δισ. δολαρίων.

Ένας δισεκατομμυριούχος που πάντα… εργαζόταν για άλλους

Η ιστορία του αποδεικνύει και κάτι ακόμα: Ότι μερικές φορές δεν χρειάζεται να έχεις την δική σου επιχείρηση για να γίνεις πλούσιος. Ο ίδιος έγινε πλούσιος «δουλεύοντας για κάποιους άλλους».

Έχει βαλθεί μάλιστα να καταρρίψει την άποψη που εκφράζουν πολλοί, σύμφωνα με την οποία για να αποκτήσεις πολλά χρήματα, πρέπει να δημιουργήσεις κάτι δικό σου και να είσαι ουσιαστικά ο leader. «Είναι αλήθεια. Και δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο» λέει ο Pichai μιλώντας στο αμερικανικό Quora, αναφερόμενος τους πλούσιους υπαλλήλους.

Και εξηγεί: «Υπάρχουν απίστευτα πλούσιοι άνθρωποι που δεν ήταν ποτέ επιχειρηματίες. Στην πραγματικότητα, ήταν μόνο υπάλληλοι εταιριών. Αλλά εξακολουθούν να συγκεντρώνουν μεγάλο πλούτο, αντίστοιχο με αυτόν που έχουν διάσημοι επιχειρηματίες».

Μπορεί πολλοί να λένε, ότι οι πλούσιοι άνθρωποι βγάζουν λεφτά για τον εαυτό τους και δεν εργάζονται για κάποιον άλλο. Ωστόσο, ο Sundar Pichai θεωρεί ότι αυτό είναι «μια εσφαλμένη αντίληψη». Ο ίδιος παραθέτει μια άποψη που λέει ότι ακόμα και ένας υπάλληλος μπορεί να φτάσει σε υψηλούς μισθούς. Έτσι στη συνέχεια, αν ο εν λόγω υπάλληλος επενδύσει σωστά τα χρήματα του (π.χ. σε ακίνητα) μπορεί να πολλαπλασιάσει την περιουσία του σε βάθος χρόνου και έτσι να φτάσει να είναι πολύ πλούσιος.

«Είναι απολύτως εφικτό να πλουτίσεις ή να μην πλουτίσεις, όποιον δρόμο κι αν διαλέξεις» σημειώνει ο γνωστός CEO. Λέγοντας ότι το πόση περιουσία έχει κάποιος, δεν έχει σχέση με το αν κατέχει δικές του επιχειρήσεις ή αν εργάζεται για κάποιον άλλο. Παραδέχεται ωστόσο, ότι οι υπάλληλοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν… εκατομμυριούχοι, σε σχέση με αυτούς που έχουν δικές τους εταιρίες. Όλα όμως είναι δυνατά να συμβούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + nineteen =