αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ IKEA θα σου δείχνει το αν ταιριάζουν τα έπιπλα στο σπίτι σου πριν τα αγοράσεις. Ναι, μέσω εφαρμογής (ΒΙΝΤΕΟ)

Η IKEA θα σου δείχνει το αν ταιριάζουν τα έπιπλα στο σπίτι σου πριν τα αγοράσεις. Ναι, μέσω εφαρμογής (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα από τα μυστικά του νέου iPhone για το οποίο ο Tim Cook δηλώνει πραγματικά ενθουσιασμένος είναι το μεγάλο στοίχημα της «Επαυξημένης Πραγματικότητας» (Augmented Reality). Όσοι από εσάς έχετε παίξει το περσινό Pokemon έχετε πάρει μια ιδέα τι σημαίνει να βλέπεις το περιβάλλον, γύρω από εκεί που στοχεύετε το κινητό σας, να γεμίζει με μικρά Pokemon που πρέπει να σημαδέψεις. Φανταστείτε, λοιπόν, ότι αυτό είναι το νέο μεγάλο τεχνολογικό ατού στο οποίο στρέφονται όλοι. Πρώτη απ’ όλους η σουηδική εταιρεία ΙΚΕΑ η οποία χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και μέσα από ένα μοναδικό app αλλάζει τον τρόπο που ψωνίζει κάποιος έπιπλα για το σπίτι του. Με την εφαρμογή IKEA Place, η οποία θα χρησιμοποιεί τεχνολογία επαυξημένης τεχνολογίας οι πελάτες τους πολυκαταστήματος θα μπορούν να βλέπουν πως δείχνουν ή πώς ταιριάζουν διάφορα έπιπλα στο σπίτι τους πριν τα αγοράσουν.

Οι χρήστες της εφαρμογής απλά θα στοχεύουν την κάμερα του iPhone τους στον άδειο χώρο που θέλουν να επιπλώσουν ή να δουν πάνω σε ένα τραπέζι για να δουν τι βάζο μπορεί να ταιριάζει. Η εφαρμογή στη συνέχεια θα εμφανίζει μια προσαρμοσμένη στις διαστάσεις της οθόνης εικόνα του επίπλου ή του αντικειμένου που ψάχνουν και θέλουν να αγοράσουν. Η σουηδική εταιρεία πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα ελαχιστοποιηθούν οι επιστροφές επίπλων στα καταστήματα. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη όταν θα κυκλοφορήσει το νέο λογισμικό της Apple iOS 11, πιθανότατα τον Οκτώβριο. Τότε θα παρουσιαστεί επίσημα και το ARKit της Apple βάσει του οποίου θα λειτουργήσουν και άλλες εφαρμογές Αugmented Ρeality πέρα από το IKEA Place.

Πηγή: LIFO

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 10 =