αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ CIA φτιάχνει λογαριασμό στο Instagram. Και ο Edward Snowden μας εξηγεί τον απρόσμενο λόγο που γίνεται αυτό

Η CIA φτιάχνει λογαριασμό στο Instagram. Και ο Edward Snowden μας εξηγεί τον απρόσμενο λόγο που γίνεται αυτό

Ο Edward Snowden εξηγεί: Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών ή CIA συμμετέχει στο παιχνίδι των κοινωνικών δικτύων δημοσιεύοντας tweets με κουτάβια και animations.

Η διευθύντρια της CIA, Gina Haspel που ανακοίνωσε πρόσφατα το American spy service ανέφερε και ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών θα δημιουργήσει ένα λογαριασμό στο Instagram.

Ωστόσο, ο Edward Snowden, ένας από τους συνεργάτες της CIA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας ή NSA, αναφέρει ότι αυτή είναι μια προσπάθεια της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών να διορθώσει την εικόνα της, μετά τις διαρροές πάρα πολλών καταδικαστικών εγγράφων το 2013, που αποκάλυπταν ένα σωρό παραβιάσεις από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο Snowden ανέφερε στο Motherboard, ότι οι αποκαλύψεις της μαζικής συλλογής δεδομένων άλλαξαν στο δημόσιο συναίσθημα και το γύρισαν ενάντια στις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών και ίσως οι οργανισμοί αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα. Όχι μην φανταστείτε ότι θα δούμε σύντομα νομοταγείς μυστικές υπηρεσίες.

Ο Snowden αναφέρει, ότι μετά από τα παραπάνω, σκέφτηκαν: “Ίσως η ιστορία του 2013 μας δείχνει ότι αυτό που θα πρέπει να κάνουμε αντί να προσπαθούμε να αλλάξουμε τους νόμους είναι να είμαστε πιο ευέλικτοι, πιο φιλόξενοι, ώστε να μπορέσουμε τελικά να κάνουμε αυτό που θέλουμε.Αυτό που έχουμε εδώ είναι ένα ζήτημα PR (σ.σ.: Public relations δηλαδή δημόσιες σχέσεις).

Γι αυτούς ακριβώς τους λόγους, οι μυστικές υπηρεσίες (η NSA ήταν κάποτε γνωστή σαν “No-Such-Agency”) στράφηκαν στα κοινωνικά δίκτυα.

“Έχουν λογαριασμούς στο Twitter και τώρα λογαριασμούς στο Instagram (με) κουτάβια και όλα αυτά, γιατί θέλουν να είναι φιλικοί. Θέλουν να είναι με το πλευρό σας”, ανέφερε ο Snowden.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η NSA αντιμετώπιζε προβλήματα με την πρόσληψη νέων hackers μετά τις διαρροές του Snowden, αφού οι νέοι ερευνητές αλλά και οι μεγάλες εταιρείες προγραμματισμού άρχιζαν να απομακρύνονται από τις μυστικές υπηρεσίες.

Για να δούμε, αν ένας λογαριασμός στο Instagram βοηθήσει την εικόνα της CIA, μπορεί να αποκτήσει και η NSA.

Πηγή: iguru.gr

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 11 =