αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Amazon λανσάρει το Explore, μια πλατφόρμα virtual εμπειριών

Η Amazon λανσάρει το Explore, μια πλατφόρμα virtual εμπειριών

Η Amazon εγκαινιάζει σήμερα μια νέα υπηρεσία με την ονομασία Amazon Explore που επιτρέπει στους πελάτες της να κάνουν κράτηση εικονικών εμπειριών με την βοήθεια ειδικών. Οι εμπειρίες μπορούν να επικεντρωθούν στη δημιουργικότητα, στην εκμάθηση δεξιοτήτων DIY, στην πραγματοποίηση εικονικών περιηγήσεων σε απομακρυσμένα μέρη ή πολιτιστικά αξιοθέατα ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, αγορές σε τοπικές μπουτίκ από όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να κλείσετε μια εικονική εμπειρία γευσιγνωσίας κρασιού στην Αργεντινή, να μάθετε πώς να κάνετε καπνιστό τάκο ψαριών στο Μεξικό, να κάνετε μια εικονική περιήγηση στο Ναό Nanzenji του Κιότο, να περιηγηθείτε σε ένα αρχοντικό 500 ετών στο Περού, να μάθετε για τη δημιουργία καφέ στην Κόστα Ρίκα, να μάθετε πώς να φτιάχνετε σούσι στο Τόκιο και πολλά άλλα.

Παρόλο που οι virtual περιηγήσεις και οι εμπειρίες προσφέρουν τη δυνατότητα να ταξιδέψετε ουσιαστικά στον κόσμο, η δυνατότητα εγγραφής σε μια συνεδρία Amazon Explore προσφέρεται προς το παρόν μόνο για πελάτες στις Η.Π.Α.

Οι ίδιες οι εικονικές εμπειρίες θα καθοδηγούνται από τοπικούς εμπειρογνώμονες που εκπαιδεύονται και υποστηρίζονται από την Amazon, λέει η εταιρεία. Ενώ υπάρχουν άλλοι τρόποι για να περιηγηθείτε στον κόσμο – όπως η παρακολούθηση βίντεο στο YouTube ή ίσως να κάνετε ξεναγήσεις μέσω του Google Earth – η εμπειρία του Amazon Explore είναι διαφορετική, επειδή είναι μια συνεδρία one-on-one μεταξύ του οικοδεσπότη και του θεατή, με την εμπειρία του ζωντανού βίντεο και του αμφίδρομου ήχου για επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο. Αυτό έχει ως στόχο να δώσει στον θεατή την αίσθηση ότι είναι πραγματικά «εκεί», σε σύγκριση με τις εμπειρίες όπου παρακολουθείτε πιο παθητικά το βίντεο στην οθόνη σας.

Οι ίδιες οι συνεδρίες διαρκούν 30 έως 60 λεπτά και μπορούν να ακυρωθούν ή να προγραμματιστούν εκ νέου με ειδοποίηση έως και 24 ωρών. Όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσετε την περιήγηση σας, θα συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στην Amazon και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στη σελίδα “Your Session” από την ενότητα “Your Orders” για να ξεκινήσετε.

Οι συνεδρίες στο Amazon Explore απαιτούν laptop ή επιτραπέζιο υπολογιστή, καθώς δεν είναι φιλικές προς κινητά αυτήν τη στιγμή. Θα χρειαστεί επίσης να διαθέτετε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, Edge ή Safari, ένα λειτουργικό μικρόφωνο και ένα headset ή ηχεία καθώς και σύνδεση στο διαδίκτυο με ταχύτητα 5 mbps ή υψηλότερη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις ή να κατευθύνετε περαιτέρω την εμπειρία ζητώντας από τον οικοδεσπότη να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε μια πτυχή της εμπειρίας ή να παραλείψει μια άλλη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο της κάμερας στο κάτω μέρος της ζωντανής ροής για να τραβήξετε φωτογραφίες.

Ορισμένες εμπειρίες προσφέρουν επίσης την δυνατότητα για αγορές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι πελάτες μπορούν να επισκέπτονται τοπικά καταστήματα, να αναζητούν αντικείμενα και να κάνουν ερωτήσεις στον ιδιοκτήτη του καταστήματος σαν να βρίσκονται αυτοπροσώπως. Στη συνέχεια, μπορούν να επιλέξουν να κάνουν μια αγορά και να λάβουν τα αντικείμενα που αγόρασαν σαν να ψωνίζουν απευθείας στο Amazon.com. Όταν πραγματοποιούν μια αγορά, οι πληρωμές διεκπεραιώνονται στο ασφαλές σύστημα πληρωμών της Amazon χρησιμοποιώντας τη μέθοδο πληρωμής που σχετίζεται με τον λογαριασμό του πελάτη.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − seventeen =