αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Airbnb στην αντεπίθεση: «Ενισχύσαμε κατά 750 εκατ. ευρώ την ελληνική οικονομία πέρυσι»

Η Airbnb στην αντεπίθεση: «Ενισχύσαμε κατά 750 εκατ. ευρώ την ελληνική οικονομία πέρυσι»

Τον αντίκτυπο αλλά και τις προοπτικές του διαμοιρασμού κατοικίας στη χώρα μας επιχειρεί να περιγράψει η Airbnb σε ανακοίνωση της, μία ημέρα αφότου ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα δηλώσεων των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων από την ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η δημοφιλής πλατφόρμα, πέρυσι 1,4 εκατ. χρήστες της επισκέφθηκαν την Ελλάδα με τον οικονομικό αντίκτυπο στην οικονομία να φθάνει τα 750 εκατ. ευρώ. Ένα ποσό που περιλαμβάνει τα έσοδα από τις ενέργειες του διαμοιρασμού κατοικίας καθώς και τις δαπάνες των φιλοξενούμενων.
Υπολογίζει δε πως ο μέσος οικοδεσπότης έλαβε 2.850 ευρώ σε εισπράξεις και πως η μέση καταχώρηση κατοικίας είχε 28 διανυκτερεύσεις- λιγότερο από τρεις διανυκτερεύσεις ανά μήνα.

Σύμφωνα με την Airbnb Περίπου 40,000 οικοδεσπότες σε όλη την Ελλάδα «άνοιξαν» τα σπίτια τους σε φιλοξενούμενους που ήθελαν να ζήσουν μια εμπειρία στην χώρα σαν ντόπιοι.

«Αυτά τα νούμερα αποδεικνύουν πως αυτή η νέα, υγιής μορφή τουρισμού βοηθάει τον μέσο άνθρωπο να δημιουργήσει νέες οικονομικές ευκαιρίες», σχολιάζει η πλατφόρμα.

Η Airbnb σημειώνει μάλιστα πως η Ελλάδα έκανε το διαμοιρασμό κατοικίας (home sharing) ακόμα πιο εύκολο, παρουσιάζοντας νέους κανονισμούς αυτή την χρονιά παρέχοντας την δυνατότητα σε όλους να μοιραστούν τα σπίτια τους.

Οι νέοι κανονισμοί περιλαμβάνουν:

– Οι οικοδεσπότες έχουν την ελευθερία να μοιραστούν τα σπίτια τους χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες ή περιορισμούς, με την προϋπόθεση εγγραφής μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και ανάρτησης τους αριθμού εγγραφής τους

– Ο διαμοιρασμός κατοικίας (home sharing) αναγνωρίζεται ως μη-επαγγελματική δραστηριότητα και δεν χρειάζεται ο οικοδεσπότης να προβεί σε έναρξη δραστηριότητας.

– Το εισόδημα από δραστηριότητες διαμοιρασμού της κατοικίας φορολογείται ως εισόδημα από ακίνητη περιουσία.

Η Airbnb δηλώνει πως σε συνεργασία με το Υπουργείο, θα ενισχύσει την προώθηση της πλατφόρμας, διευκολύνοντας έτσι τους οικοδεσπότες ως προς την προσαρμογή τους με τους νέους κανονισμούς, προσθέτοντας ένα πεδίο για τους οικοδεσπότες στην Ελλάδα ώστε να προβάλλουν ευκολότερα τον αριθμό εγγραφής τους στην καταχώρησή τους.

Εξάλλου, όπως σημειώνει, «ο διαμοιρασμός κατοικίας εξακολουθεί να αποφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων στην οικονομία, τον τουρισμό και τις κοινότητες».

Η Σοφία Γκιούσου, υπεύθυνη Public Policy της Airbnb, δήλωσε:

«Η σημερινή ανακοίνωση είναι μία θετική ενέργεια από την Κυβέρνηση ώστε να απλοποιήσει την διαδικασία διαμοιρασμού κατοικίας για χιλιάδες Έλληνες, και είναι χαρά μας να την υποστηρίξουμε κάνοντας ακόμα πιο εύκολο για τους οικοδεσπότες τον υπεύθυνο διαμοιρασμό του χώρου τους. Μαζί με τη δική μας συνεργασία, μπορούμε να βοηθήσουμε τις οικογένειες να εναρμονιστούν με τους κανονισμούς, να δημιουργήσουν νέες πηγές εισοδημάτων που θα ενισχύσουν την κοινωνία μας και να βοηθήσουν την αναδόμηση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =