αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Airbnb θέλει να μπει στην Κίνα… μέσω Ιαπωνίας

Η Airbnb θέλει να μπει στην Κίνα… μέσω Ιαπωνίας

Η Airbnb έχει εστιάσει στην τόνωση της παρουσίας της στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επεκτείνει την σχετικά μικρή διείσδυσή της στους Κινέζους ταξιδιώτες, όπως ανέφερε ο Parin Mehta, επικεφαλής των δραστηριοτήτων φιλοξενίας και κατοικιών στην υπηρεσία.

«Υπάρχουν μια-δυο μεγάλες ευκαιρίες που βλέπω στην Κίνα. Μία είναι το εγχώριο παιχνίδι, το οποίο είναι πολύ μεγάλο και βλέπω πολύ κόσμο να δραστηριοποιείται σε αυτό το χώρο», ανέφερε το στέλεχος μιλώντας στο CNBC στο περιθώριο του συνεδρίου Innovfest Unbound στη Σιγκαπούρη.

«Αλλά πιστεύω ότι η ‘’εξερχόμενη’’ ευκαιρία είναι επίσης πολύ συναρπαστική», πρόσθεσε. «Γνωρίζουμε πως υπάρχουν περίπου 120 με 140 εκατομμύρια Κινέζοι που θα φύγουν από την Κίνα για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Γνωρίζουμε πως ένα στα τρία ταξίδια της Airbnb στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού έχει προορισμό την Ιαπωνία», εξήγησε.

Αυτή τη στιγμή η Κίνα αποτελεί ένα ελάχιστο κομματάκι των δραστηριοτήτων της Airbnb, με μόλις 80.000 καταχωρήσεις έναντι περισσοτέρων από τρία εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Αντίθετα, η κορυφαία κινεζική ιστοσελίδα home sharing, Tujia, μετρά πάνω από 400.000 καταχωρήσεις.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =