αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ 32χρονη CEO που έχτισε μια startup 3,2 δισ. δολαρίων

Η 32χρονη CEO που έχτισε μια startup 3,2 δισ. δολαρίων

Η φράση που λέει ξεκίνα όπου είσαι, με ο,τι έχεις και κάνε ο,τι μπορείς, επιβεβαιώνεται σε αυτή την ιστορία. Η Melanie Perkins είναι σήμερα 32 χρονών. Και έχει καταφέρει πολλά. Ξεκίνησε το project της το 2013, στο Σίδνεϊ. Και αποφάσισε να αντιμετωπίσει τεχνολογικούς γίγαντες. Η ίδια είναι συνιδρύτρια του Canva.

Όπως σημειώνει το CNBC, το project της Perkins σήμερα έχει μια αξία που φτάνει στα 3,2 δισ. δολάρια. Ενώ η νεαρή CEO έχει μια προσωπική περιουσία που ανέρχεται στα 900 εκατ. δολάρια.

H πλατφόρμα Canva, έχει στόχο να «εκδημοκρατίσει το design». Από τις παρουσιάζεις διαφανειών, μέχρι τα φυλλάδια. Η πλατφόρμα προσφέρει εργαλεία σχεδιασμού μέσω διαδικτύου για άτομα που δεν είναι επαγγελματίες σχεδιαστές γραφικών ως εναλλακτική λύση στην Powerpoint ή τη σουίτα σχεδιασμού της Adobe.

Πλέον, η startup έχει 250 εργαζομένους, και 10 εκατ. χρήστες.

Μπορεί όλο αυτό να μοιάζει ως ένα «μαγικό» story, ωστόσο η επιτυχία δεν ήρθε καθόλου εύκολα για την Melanie Perkins. Η 32χρονη CEO μίλησε στο Forbes, και εξήγησε ανάμεσα σε άλλα για τις απορρίψεις που δέχτηκε, πριν φτάσει στον μεγάλο στόχο της. Άκουσε πάνω από 100 «όχι».

«Αυτό που έμαθα από τις απορρίψεις, είναι ότι πρέπει να παραμένεις εστιασμένος στον στόχο σου και επίμονος», εξηγεί αρχικά η νεαρή επιχειρηματίας. Και συμπληρώνει: «Κάθε φορά που είχαμε μια σκληρή ερώτηση από έναν επενδυτή ή έναν λόγο για τον οποίο δεν θα επενδύσουν, μείναμε επικεντρωμένοι σε αυτό που θα μπορούσαμε να αλλάξουμε».

«Το φυσιολογικό πράγμα μετά από 100 ‘όχι’ θα ήταν να σταματήσετε. Αλλά πρέπει να επιμείνετε», τονίζει η Melanie Perkins.

Τι έκανε όμως η ίδια μετά από τις τόσες πολλές απορρίψεις; «Συνέχισα να δίνω την ενέργειά μου σε πράγματα που θα μπορούσα να τελειοποιήσω και να διορθώσω, προσπαθώντας να βρω ανθρώπους που πίστευαν στο όραμά μου και θα έρχονταν μαζί μου», λέει.

Melanie Perkins from Canva

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − five =