αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ συμβουλή του Mark Zuckerberg: Προσέξτε με ποιους κάνετε παρέα όταν είστε νέοι (BINTEO)

Η συμβουλή του Mark Zuckerberg: Προσέξτε με ποιους κάνετε παρέα όταν είστε νέοι (BINTEO)

Σκεφτείτε πολύ καλά με ποιους περνάτε χρόνο όταν είστε νέοι, η καριέρα σας θα μπορούσε να εξαρτηθεί από αυτό, σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook και δισεκατομμυριούχο, Mark Zuckerberg.

Τον Φεβρουάριο ο Zuckerberg μίλησε με τον podcaster και computer scientist του MIT, Lex Fridman. Στο τέλος της σχεδόν δίωρης συνέντευξης, του ζητήθηκε η συμβουλή του για το πώς οι νέοι μπορούν να ζήσουν μια ζωή για την οποία θα είναι περήφανοι, και πώς να χτίσουν κάτι που μπορεί να έχει μεγάλο θετικό αντίκτυπο στον κόσμο.

Ανάμεσα σε άλλα, η απάντησή του περιείχε μερικές πρακτικές συμβουλές για όσους σπουδάζουν τώρα στο πανεπιστήμιο ή βρήσκονται σε μία φάση λίγο πιο μετά.

«Πάντα εστιάζω πολύ στους ανθρώπους και νομίζω ότι η πιο σημαντική απόφαση που πιθανότατα θα πάρεις αν είσαι στο πανεπιστήμιο, είναι με ποιον θα κάνεις παρέα», είπε ο Zuckerberg. «Διότι γίνεσαι σαν τους ανθρώπους με τους οποίους περιβάλλεις τον εαυτό σου», πρόσθεσε.

Όταν προσπαθείτε να εξετάσετε τον κύκλο σας ή αξιολογείτε διαφορετικές επιλογές εργασίας, αναρωτηθείτε «ποιοι είναι οι άνθρωποι για τους οποίους, σε ένα εναλλακτικό σύμπαν, θα θέλατε να δουλέψετε, ακόμα κι αν πρόκειται να γίνουν συνεργάτες σας σε αυτό που κάνετε», είπε ο Zuckerberg.

Τα κριτήρια σου μπορεί να είναι ότι θα μάθεις πολλά από αυτούς, ότι οι αξίες τους ευθυγραμμίζονται με τις δικές σου ή νομίζεις ότι θα σε ωθήσουν προς τα εμπρός, είπε — προσθέτοντας ότι η απάντηση είναι παρόμοια αν επιλέγεις σύντροφο ή φίλους.

«Οι άνθρωποι είναι επίσης, γενικά, επικεντρωμένοι στους στόχους τους και ίσως δεν επικεντρώνονται αρκετά στις συνδέσεις και στους ανθρώπους με τους οποίους βασικά χτίζουν σχέσεις», είπε ο Zuckerberg.

Για την ιστορία, ο Zuckerberg ίδρυσε το Facebook το 2004, μαζί με τους συμφοιτητές του στο Harvard, Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin, Andrew McCollum και Chris Hughes.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − eleven =