αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ σέλφι του Mark Zuckerberg έξω από την Ευρωβουλή

Η σέλφι του Mark Zuckerberg έξω από την Ευρωβουλή

Επί ευρωπαϊκού εδάφους βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Mark Zuckerberg. Μάλιστα σήμερα, Δευτέρα, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό μια σέλφι, έξω από την Ευρωβουλή.

«Πολλές καλές συζητήσεις στο Security Conference του Μονάχου, αλλά και στην Κομισιόν και την Ευρωβουλή, τις τελευταίες ημέρες», έγραψε ο Mr Facebook.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βγήκαν στην δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, ο διάσημος δισεκατομμυριούχος δέχεται ότι οι παγκόσμιες φορολογικές μεταρρυθμίσεις σημαίνουν ότι ίσως η εταιρία του θα πρέπει να πληρώσει περισσότερους φόρους σε διαφορετικές χώρες. Κάτι που φυσικά ισχύει και για την δραστηριότητα στην Ευρώπη.

«Θέλουμε η διαδικασία του ΟΟΣΑ να πετύχει προκειμένου να έχουμε μελλοντικά ένα σταθερό και αξιόπιστο σύστημα. Και δεχόμαστε ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ίσως πρέπει να πληρώσουμε περισσότερους φόρους και να τους πληρώσουμε σε διαφορετικά μέρη βάσει ενός νέου πλαισίου», είπε ο Zuckerberg.

Η Amazon, η Facebook και η Google θέτουν σε δοκιμασία τους υφιστάμενους κανόνες διότι έχουν τη δυνατότητα να εγγράφουν κέρδη σε χώρες με χαμηλό φορολογικό συντελεστή, όπως η Ιρλανδία, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται οι πελάτες τους.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να διαπραγματευθούν νέους κανόνες για το πού θα πρέπει να πληρώνονται οι φόροι και ποιο ποσοστό των κερδών θα πρέπει να φορολογείται, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών ετοιμάζουν τους δικούς εθνικούς ‘ψηφιακούς’ φόρους εάν δεν υπάρξει ένας σημαντικός επανασχεδιασμός των κανόνων, παρά την απειλή της Ουάσινγκτον για δασμολογικά αντίποινα, η οποία θεωρεί ότι μια τέτοια επιβάρυνση κάνει διακρίσεις σε βάρος μεγάλων αμερικανικών τεχνολογικών ομίλων.

Lots of good discussions at the Munich Security Conference and the EU Commission and Parliament in Brussels over the last few days. ??????

Gepostet von Mark Zuckerberg am Montag, 17. Februar 2020

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + twenty =