αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ πτωχευμένη Hellenic Steel κάνει το μεγάλο come back: «Ζωντανεύει» και προχωρά προσλήψεις

Η πτωχευμένη Hellenic Steel κάνει το μεγάλο come back: «Ζωντανεύει» και προχωρά προσλήψεις

“Σε λίγες ημέρες όταν βγει η δικαστική απόφαση, η Hellenic Steel δεν θα είναι πλέον πτωχευμένη και θα δώσει πνοή στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς θα έχει σημαντικό εργατικό δυναμικό”.

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα ο Σπύρος Κωνσταντινίδης διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Steel, της χαλυβουργίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και εκπρόσωπος του νέου, αμερικανού, επενδυτή, από το βήμα του συμποσίου με θέμα «Η Θεσσαλονίκη πύλη ανάπτυξης για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο» που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς).

Όπως είπε θα ξεκινήσει με 400 εργαζόμενους και ο αριθμός θα ανεβαίνει σταδιακά. Σε σχέση με τις δυνατότητες παραγωγής, τόνισε ότι έχει δυνατότητα παραγωγής 700.000 τόνων ωστόσο θα ξεκινήσει με τα μισά και θα προχωράει σταδιακά.

Επειδή ξέρουμε την αγορά χάλυβα και οι συνεταίροι μας στην Αμερική είναι οι μεγαλύτεροι traders χάλυβα και εργοστασιάρχες έχουμε ένα μοναδικό προϊόν και μπορούμε να κάνουμε τη Hellenic Steel να ανθίσει, υποστήριξε ο ίδιος. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών θα πηγαίνει προς τις ΗΠΑ ενώ για την απόφαση εξαγοράς τόνισε ότι υπήρχαν όλα τα εχέγγυα, η υποδομή και η επιχειρηματική διάθεση, ενώ υπενθύμισε ότι μέχρι που πέρασε στα χέρια των Ιταλών, η Jordan International ήταν ο βασικός πελάτης της εταιρίας.

«Θα δημιουργήσουμε πλούτο όχι μόνο για τους μετόχους μας αλλά και για την πόλη και θα κάνουμε κοινωνική πολιτική. Ελπίζουμε του χρόνου να σας πούμε τι έχουμε κάνει όχι τι θα κάνουμε», είπε κλείνοντας ο κ. Κωνσταντινίδης.

Από την πλευρά του, ο Ειδικός Τεχνικός Σύμβουλος της Hellenic Steel, Νικόλαος Ρήτας υποστήριξε ότι εξωτερικοί παράγοντες δεν επέτρεψαν στην Hellenic Steel να είναι περισσότερο κερδοφόρα.

Ο εκκαθαριστής της εταιρίας εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτό το μήνα, υπενθυμίζοντας ότι η εταιρεία είχε μπει σε εκκαθάριση από το Νοέμβριο του 2014. «Εμείς ως εκκαθαριστές μπήκαμε στα τέλη του 2016 αρχές ’17», πρόσθεσε. Ανέφερε ότι μεγάλες εταιρίες χάλυβος προσήλθαν από όλο τον κόσμο, Ινδία, Ευρώπη και Αμερική και η αμερικανική Jordan International ήταν αυτή που πλειοδότησε. Σημειώνεται ότι ο επενδυτής προτίθεται άμεσα να προχωρήσει σε επενδύσεις, που είναι συνολικού ύψους της τάξης των 100 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Typosthes.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 10 =