αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ μικρή χώρα της Ευρώπης με μέσο μισθό στα 3.573 ευρώ- Την προτιμούν και αρκετοί Έλληνες

Η μικρή χώρα της Ευρώπης με μέσο μισθό στα 3.573 ευρώ- Την προτιμούν και αρκετοί Έλληνες

Μια μικρή Ευρωπαϊκή χώρα δείχνει να ανεβαίνει όλο και περισσότερο στην λίστα με τους καλύτερους επαγγελματικούς προορισμούς. Και μάλιστα την προτιμούν και αρκετοί Έλληνες. Είναι το Λουξεμβούργο.

Το Λουξεμβούργο είναι κράτος της δυτικής Ευρώπης και βρίσκεται ανάμεσα στο Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η πρωτεύουσά του, η Πόλη του Λουξεμβούργου, είναι μια από τις τρεις επίσημες πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο και η έδρα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ανώτατης δικαστικής αρχής της ΕΕ.

Όπως βλέπουμε στον παρακάτω χάρτη που δημοσιεύει η Wikipedia, ο μέσος μισθός στο Λουξεμβούργο (τα καθαρά χρήματα που παίρνει ο εργαζόμενος) φτάνει αυτή τη στιγμή στα 3.573 ευρώ.

Η οικονομία του Λουξεμβούργου βασίζεται κυρίως στις υπηρεσίες, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό της οικονομικής δραστηριότητας αφορά τον τραπεζικό τομέα. Άλλη σημαντική οικονομική πρόσοδος προέρχεται από τα πλούσια σιδηρομεταλλεύματα που υπάρχουν στο υπέδαφός του. Τα κοιτάσματα αυτά τροφοδοτούν τις αναπτυγμένες βιομηχανίες, οι περισσότερες των οποίων βρίσκονται στην πρωτεύουσα της χώρας, το Λουξεμβούργο. Υπάρχουν βιομηχανίες μεταλλομηχανουργίας, τροφίμων, χημικών προϊόντων, καπνών κ.ά. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο τουρισμός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − eight =