αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ Ευαγγελίνα Κορόζη ζωγραφίζει τα τζιν και τα παπούτσια σου

Η Ευαγγελίνα Κορόζη ζωγραφίζει τα τζιν και τα παπούτσια σου

Και τι μπορείς να κάνεις μέσα σε μία καραντίνα; Να ξεκινήσεις να ζωγραφίζεις. Όχι πάνω σε κάποιον πίνακα. Αλλά πάνω σε τζιν ρούχα και σε αθλητικά παπούτσια. Αυτό έκανε η Ευαγγελίνα Κορόζη. Η ιδέα γρήγορα διαδόθηκε και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το brand Los acostumbrados το οποίο μπορείς να βρεις και στο Instagram.

Το It’s Possible συνάντησε την Ευαγγελίνα Κορόζη. Μας μίλησε για το πως δημιουργεί τα σχέδια της πάνω στα ρούχα, πόσο χρόνο χρειάζεται για να γίνει κάτι τέτοιο, ενώ την ρωτήσαμε και για τις σπουδές της που είναι εντελώς διαφορετικές από καλλιτεχνικό κομμάτι.

Πως ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε πάνω σε ρούχα και παπούτσια;

Ζωγράφιζα από πολύ μικρή. Η αλήθεια είναι ότι μέσα στην καραντίνα είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο και επειδή θέλω να δοκιμάζω πράγματα αποφάσισα να ξεκινήσω αυτή τη δραστηριότητα. Είχα δει στο TikTok και σε άλλα sites πολλούς ανθρώπους που έφτιαχναν custom παπούτσια και τζιν ρούχα και σκέφτηκα: Γιατί να μην το προσπαθήσω και εγώ να δω πως θα βγει; Ξεκίνησε λοιπόν ως μια δραστηριότητα μέσα στην καραντίνα και στη συνέχεια πήγε καλύτερα από ότι περίμενα.

Στη συνέχεια φαντάζομαι ότι ξεκινήσατε να ανεβάζετε κάποιο υλικό στα social media και κάπως έτσι βγήκε προς τα έξω;

Ναι, μετά και από παρότρυνση φίλων έφτιαξα μία σελίδα στο Instagram και από εκεί και πέρα ξεκίνησε να γίνεται γνωστό σε όλο και περισσότερο κόσμο.

Για να το καταλάβουν και κάποιοι που ίσως δεν γνωρίζουν: Εσείς δεν φτιάχνετε τα ρούχα, αλλά ζωγραφίζετε πάνω σε ρούχα. Σωστά;

Σωστά, δεν φτιάχνω ρούχα. Μπορεί κάποιος να μου φέρει για παράδειγμα ένα παλιό τζάκετ και πάνω εκεί να ξεκινήσω να ζωγραφίζω. Ουσιαστικά το ανανεώνω με έναν καλλιτεχνικό τρόπο. Κάποιες άλλες φορές προμηθεύομαι ρούχα από vintage μαγαζιά για να φτιάξω πάνω κάποιο σχέδιο. Όλη ιδέα από την αρχή ήταν ότι παίρνω κάτι παλιό και το κάνω σαν καινούργιο, φέρνοντας το παράλληλα κοντά στα γούστα του ιδιοκτήτη του.

Εμείς βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα. Αλλά τι διαδικασία και πόσες ώρες δουλειάς χρειάζονται για να φτιαχτεί κάτι τέτοιο;

Η διαδικασία είναι η εξής: Παίρνω ένα σχέδιο, το προσαρμόζω στο μέγεθος π.χ. του τζάκετ, ξεκινάω μια λευκή βάση, ζωγραφίζω από πάνω, και μετά υπάρχει μια διεργασία για να κρατάει το χρώμα στον χρόνο και να μην έχει κανένα πρόβλημα. Για να τελειώσει ένα ρούχο, μπορεί να χρειαστεί από 1 ημέρα ως και μία εβδομάδα. Τα πιο απαιτητικά σχέδια παίρνουν περισσότερο χρόνο. Αν γίνει κάποιο λάθος την ώρα που κάνω το σχέδιο, στα τζιν μπουφάν μπορώ να κάνω διορθώσεις. Αντίθετα, στα παπούτσια δεν μπορούν να διορθωθούν τα λάθη- για αυτό εκεί χρησιμοποιώ ακόμα και ταινία για να μην ξεφύγει τίποτα, και γίνεται μια πολύ λεπτή διαδικασία.

Τα σχέδια πως ακριβώς τα βρίσκετε;

Οι περισσότεροι που μου φέρνουν ένα ρούχο, μου λένε «θέλω εκείνο το σχέδιο που είδα». Εφόσον αυτό που μου ζητάνε είναι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, ξεκινάω και κάνω το σχέδιο.

Και επίσης κάποιος ίσως θα ρωτήσει: Τι γίνεται μετά; Μπορεί δηλαδή το σχέδιο να φύγει από ένα ρούχο;

Δεν φεύγει με τίποτα. Είναι σαν στάμπα. Είναι π.χ. σαν να αγοράζεις μια μπλούζα με στάμπα, απλά την έχω ζωγραφίσει στο χέρι. Το μόνο που συστήνω για τα ρούχα είναι να τα πλένουν στα ευαίσθητα. Στα παπούτσια δεν φεύγει το χρώμα ούτε… με ξυράφι.

Εσείς τι έχετε σπουδάσει;

Έχω τελειώσει το Γεωπονικό, Φυτική Παραγωγή. Στην Αθήνα. Στην συνέχεια αποφάσισα να κάνω Διδακτορικό στην Γενική Μικροβιολογία. Το οποίο είναι σε εξέλιξη μέχρι και σήμερα. Τώρα ξεκίνησα τον 3ο χρόνο. Παράλληλα με το καλλιτεχνικό κομμάτι λοιπόν, είμαι σε ένα εργαστήριο όλη την ημέρα με ένα μικροσκόπιο.

Ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα σας;

Σε ότι αφορά τις σπουδές, θέλω φυσικά να ολοκληρώσω το Διδακτορικό. Από εκεί και πέρα δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα συνεχίσω σε πλαίσιο έρευνας ή αν θα ακολουθήσω κάποια ακαδημαϊκή καριέρα.

Στο καλλιτεχνικό κομμάτι σίγουρα θέλω στο μέλλον να έχω το δικό μου brand, να είναι μια κανονική δουλειά και όταν βλέπει κάποιος τα Los acostumbrados να ξέρει ότι τα δημιουργώ εγώ.

Το όνομα Los acostumbrados τι ακριβώς σημαίνει;

Εχω γενικά μια τρέλα με την Ισπανία. Μια χώρα την οποία έχω επισκεφτεί κιόλας. Οπότε όταν έψαχνα όνομα για το brand ήθελα να βρω κάτι ιδιαίτερο. «Los acostumbrados» στα Ισπανικά σημαίνει «συνηθισμένη», εγώ δεν κάνω κάτι συνηθισμένο οπότε είναι η αντίφαση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 7 =