αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ επιλογή της Ρουμανίας: Πόσο κοστίζει να ιδρύσεις μια εταιρία με έδρα εκεί. Και πόσο φορολογείσαι

Η επιλογή της Ρουμανίας: Πόσο κοστίζει να ιδρύσεις μια εταιρία με έδρα εκεί. Και πόσο φορολογείσαι

Μια από τις χώρες που μπορεί να επιλέξει κάποιος για έδρα της επιχείρησης του, αν δεν θέλει να δηλώσει την Ελλάδα ως έδρα, είναι η Ρουμανία. Σύμφωνα με ανθρώπους τις αγοράς, είναι μια από τις πιο συμφαίρουσες επιλογές, σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος.

Ας δούμε τα δεδομένα που ισχύουν στην Ρουμανία:

Η ισχύουσα φορολογική νομοθεσία σε συνδυασμό με τα χαμηλά κόστη ίδρυσης και συντήρησης ευνοούν τις επενδύσεις και την εγκατάσταση εταιρειών στη χώρα. Το ελάχιστο ιδρυτικό κεφάλαιο για τη σύσταση Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (SRL) είναι μόλις 50 Ευρώ. Αντίστοιχα, αυτό που απαιτείται για την σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας (SA) ανέρχεται περίπου στα 25.000 Ευρώ. Φυσικά, όσοι ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μέσω Ατομικής Επιχείρησης (PFA), δεν χρειάζεται να καταβάλουν ιδρυτικό κεφάλαιο.

Φυσικά σε όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να λάβετε υπόψη και το κόστος του λογιστή που θα αναλάβει να τρέξει τις διαδικασίες.

Η χώρα εφαρμόζει ενιαία φορολόγηση για όλες τις επιχειρήσεις με 16% επί των κερδών. Επιπλέον, στοχεύοντας στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη μείωση της φοροδιαφυγής, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SMEs) με τζίρο έως 1 εκατομμύριο Ευρώ, υπάρχουν οι εξής επιλογές φορολόγησης:

  • 3% επί του τζίρου, αν δεν απασχολούν προσωπικό
  • 1% επί του τζίρου, αν απασχολούν τουλάχιστον 1 εργαζόμενο

Επιπλέον, ο φόρος επί των μερισμάτων των μετόχων είναι μόλις 5%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο κοστίζει να ιδρύσεις μια εταιρία με έδρα στην Βουλγαρία (και τι πληρώνεις μετά)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =