αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ εμβληματική Οινοποιία Μαλαματίνα αναστέλλει την λειτουργία της

Η εμβληματική Οινοποιία Μαλαματίνα αναστέλλει την λειτουργία της

Σε αναστολή της λειτουργίας της προχωρά η οινοποιία Μαλαματίνα, η οποία γίνεται η πρώτη βιομηχανία τροφίμων που αποφασίζει να κλείσει τις μηχανές της, αναφέρουν στο Capital.gr πηγές με γνώση. Η βορειοελλαδίτικη βιομηχανία, προχωρά σε αυτή την απόφαση μετά την κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης λόγω των μέτρων που ελήφθησαν στην αγορά για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας, ανέφεραν στο Capital.gr πηγές της εταιρείας. Οι ίδιες πηγές δεν προσδιόρισαν πόσο θα διαρκέσει η διακοπή λειτουργίας και ποιο το σχέδιο για την επανέναρξή της.

Η Οινοποιία, η οποία σήμερα απασχολεί 87 άτομα προσωπικό, θα θέσει σε διαθεσιμότητα τα 63 άτομα που εργάζονται στην παραγωγή ενώ θα παραμείνει προσωπικό ασφαλείας που απασχολείται κυρίως στις διοικητικές της υπηρεσίες. Η απόφαση αυτή συνδέεται, όπως ανέφεραν πηγές της εταιρείας, με την πτώση κατά 80% των πωλήσεών της στο χονδρεμπόριο, με την υποχώρηση του τζίρου της στα σούπερ μάρκετ η οποία αγγίζει το 18% και με τη μείωση κατά 15% που καταγράφουν οι εξαγωγές της.

Η Μαλαματίνα, μια από τις μακροβιότερες ελληνικές επιχειρήσεις –σ.σ. ιδρύθηκε το 1895- βρισκόταν τα τελευταία χρόνια σε διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες προκειμένου να βρεθεί λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, μέσω και της εισόδου επενδυτή στο μετοχικό της κεφάλαιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 6 =