αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗμερολόγιο: Τι θα θυμάμαι από μια It’s Possible χρονιά | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Ημερολόγιο: Τι θα θυμάμαι από μια It’s Possible χρονιά | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

«Άντε να φύγει η παλιά χρονιά, να πάμε στο νέο έτος». Είναι ίσως η πιο κλισέ φράση που ακούς τέτοιες ημέρες, κάθε χρόνο. Και τον επόμενο χρόνο πάλι τα ίδια. Και μετά ξανά. Πάντα υπάρχει προσμονή για το «νέο» που θα έρθει και θα τα αλλάξει όλα.

Αλλά νομίζω δεν είναι αυτό το νόημα. Ναι, το νέο έτος πάντα θα έρχεται, γιατί ο χρόνος προχώρα ασταμάτητος. Το θέμα όμως δεν να εύχεσαι να αλλάξουν όλα με ένα μαγικό ραβδί μέσα στο νέο έτος. Το σημαντικότερο είναι τι έκανες μέσα στην χρονιά που φεύγει. Τι σε έκανε να πας ένα ή περισσότερα βήματα προς τα εμπρός. Και τέλος πάντων, τι θα έχεις να θυμάσαι. Είναι αυτά που θα σε πάνε ακόμα πιο μπροστά το νέο έτος.

Καλά κατάλαβες, σε αυτό το άρθρο θα σου μιλήσω για το τι θα θυμάμαι εγώ από το 2018, με επίκεντρο το site που διαβάζεις αυτή τη στιγμή. Στο τέλος του κειμένου θα δούμε επίσης ένα συμπέρασμα που ίσως φανεί χρήσιμο σε κάποιους. Και είπαμε: Τώρα θα δούμε τα θετικά. Ας αφήσουμε για λίγο τις δυσκολίες στην άκρη.

Το 2018 ήταν μια It’s Possible χρονιά. Το site κατέγραψε μια έντονα ανοδική τροχιά. Κάτι που αποτυπώθηκε και στην επισκεψιμότητα του. Μόλις τον περασμένο μήνα, τον Νοέμβριο, το It’s Possible έκανε ρεκόρ επισκεψιμότητας για τέταρτο σερί μήνα. Φτάνοντας στους 91.222 μοναδικούς αναγνώστες και 190.122 προβολές σελίδας, σύμφωνα με τα στοιχεία των Google Analytics (αναλυτικά εδώ). Με βάση τους αριθμούς αυτούς, το It’s Possible είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ενημερωτικά sites που ασχολούνται με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Ένα στοιχείο που επίσης με έκανε χαρούμενο, είναι το γεγονός ότι περίπου 5 στους 10 αναγνώστες μας είναι γυναίκες. Κάτι αρκετά εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς ότι σε ένα επιχειρηματικό event περίπου 8 στους 10 παρευρισκόμενους είναι άντρες.

Από τον Φεβρουάριο του 2018 και μετά, το It’s Possible είχε και μια… ιδιαίτερη τηλεοπτική παρουσία. Αφού ξεκίνησα να πηγαίνω στις εκπομπές της δημοσιογράφου, Μάιρας Μπάρμπα, σε Σκάι και Action24. Στη συνέχεια και στον ρ/σ Σκάι 100,3. Μια συνεργασία που ξεκίνησε από ένα απλό μήνυμα στο Facebook και δείχνει ότι οι ωραίες ευκαιρίες σε αυτή τη ζωή μπορούν να προκύψουν οπουδήποτε.

Στο ενδιάμεσο μεσολάβησαν και εμφανίσεις μου σε ραδιοφωνικές εκπομπές άλλων συναδέλφων, σε Παραπολιτικά FM και Βήμα FM (πριν αυτός κλείσει). Όλα αυτά βοήθησαν έτσι ώστε το «μήνυμα» να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Αφού, όπως έχω ξανά πει, θεωρώ ότι η επιχειρηματικότητα, οι startups και η καινοτομία μπορούν να είναι mainstream.

Tον Ιούλιο του 2018 επιβιβάστηκα στο πλοίο του CruiseInn. Πρόκειται για τον επιχειρηματικό διαγωνισμό που εκτυλίσσεται πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο, ενώ αυτό ταξιδεύει σε διάφορους προορισμούς. Ένα project το οποίο το γνώριζα από τα προηγούμενα χρόνια, όμως ποτέ δεν είχε τύχει να το ζήσω από κοντά. Έγινε το περασμένο καλοκαίρι, περάσαμε καλά, ενώ ήταν και για εμένα ένα challenge αφού έπρεπε ουσιαστικά να ταξιδέψω σε όλους αυτούς τους καλοκαιρινούς προορισμούς, να παρακολουθώ το πρόγραμμα των διοργανωτών, και παράλληλα να «τρέχω» το It’s Possible- αφού το site δεν σταματά ποτέ. Τελικά, κάπως τα μαστόρεψα. Αν και τις τελευταίες 2 ημέρες το «έχασα» λίγο. Δεν πειράζει όμως, κανένα project και καμία καριέρα δεν καταστράφηκε, επειδή δεν δούλεψες όπως έπρεπε για 2 ημέρες. Αντίθετα, οι εμπειρίες μένουν. Θυμηθείτε τα δύο άρθρα μου που περιγράφουν το πως έζησα το Cruiseinn εδώ και εδώ.

Για το τέλος άφησα ίσως το καλύτερο. Είναι τα θετικά μηνύματα που ήρθαν στο inbox του site σε όλο τον χρόνο. Σαν το παρακάτω. Μηνύματα που δεν ήθελαν να ζητήσουν κάποια «χάρη», δεν ήθελαν να γκρινιάξουν για κάτι ή να κριτικάρουν (υπήρχαν και αυτά φυσικά), αλλά ήθελαν απλά να μπουν ένα «μπράβο» ή ένα «ευχαριστώ». Μηνύματα που σε κάνουν να νιώθεις ωραία, επειδή μέσα από ένα απλό site κατάφερες να βοηθήσεις έστω έναν άνθρωπο.

Και τώρα τι μένει για το 2019; Τι πρέπει αν ευχηθούμε. Πέρα από υγεία που προφανώς είναι Νο1 πάντα. Πολλές φορές συζητώντας με φίλους (α ναι, και αυτό είναι σημαντικό. Να έχεις καλούς φίλους) λέω μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Ωραία, τώρα αυτό που μένει είναι να γίνουμε εκατομμυριούχοι». Μοιάζει δύσκολο; Ναι, μοιάζει δύσκολο. Αλλά αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι πολλά από τα παραπάνω πράγματα θα μου έμοιαζαν «άπιαστα» ακριβώς πριν από 1 χρόνο τέτοιες ημέρες.

Σκέψου το λοιπόν: Πόσα από τα πράγματα που πέτυχες το 2018, σου έμοιαζαν «άπιαστα» πριν από ακριβώς 1 χρόνο; Ίσως αυτό είναι το νόημα. Να πετυχαίνεις το αδύνατο. It’s Possible.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + eleven =