αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Εξόρυξη» Bitcoin: H Intel ετοιμάζει ειδικά chips για που θα ξοδεύουν πολύ λιγότερη ενέργεια

«Εξόρυξη» Bitcoin: H Intel ετοιμάζει ειδικά chips για που θα ξοδεύουν πολύ λιγότερη ενέργεια

Η Intel ανακοίνωσε το δικό της μπάσιμο στο πεδίο των κρυπτονομισμάτων. Ο Raja M. Koduri, επικεφαλής του Accelerated Computing Systems and Graphics Group της Intel, γνωστοποίησε πως η εταιρία έχει στα σκαριά διάφορους ενεργειακά αποδοτικούς blockchain accelerators. Στόχος της είναι συνεισφέρει στην ανάπτυξη blockchain τεχνολογιών, προωθώντας ένα ανοιχτό και ασφαλές οικοσύστημα που εξελίσσει την τεχνολογία με υπεύθυνο τρόπο.

Πιο απλά, η Intel αναγνωρίζει τα τεράστια ποσά ηλεκτρικής ενέργεια που ξοδεύονται για το mining κρυπτονομισμάτων και έτσι έχει ετοιμάσει μια τρομερά αποδοτική λύση. Συγκεκριμένα, έπειτα από δεκαετίες έρευνας των αλγορίθμων κρυπτογράφησης και των κυκλωμάτων πολύ χαμηλής τάσης, η Intel εκτιμά πως ο accelerator που θα φέρει στην αγορά θα έχει 1000 φορές καλύτερη απόδοση ανά watt σε σχέση με τις mainstream κάρτες γραφικών που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή για SHA-256 mining.

Για την ώρα η εταιρία δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες και υποσχέθηκε να μοιραστεί περισσότερα στο International Solid State Circuit Conference (ISSCC) αργότερα αυτό το μήνα.

blockchain accelerator
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =