αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕξετάζεται μείωση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες

Εξετάζεται μείωση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΕΦΚΑ κατά 6,67%, που μεταφράζεται σε ελάφρυνση της τάξης του 25% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το “Έθνος”, το βασικό σενάριο ελάφρυνσης των ασφαλιστικών βαρών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, κάνει λόγο για αναπροσαρμογή του ασφαλίστρου υπέρ του ΕΦΚΑ, σε 13,33% από 20% που είναι σήμερα, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2019.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η λογική του μέτρου είναι τα βάση των ελεύθερων επαγγελματιών να φτάσουν στα επίπεδα των εισφορών που καταβάλλουν οι εργοδότες προς όφελος των μισθωτών τους.

Η ελάφρυνση των έξι και πλέον ποσοστιαίων μονάδων, θα είναι σημαντική ειδικά στα μεσαία εισοδήματα, καθώς αφαιρεί το 33% των βαρών από το κύριο ασφάλιστρο της σύνταξης, ενώ στο βασικό πακέτο κάλυψης 26,95% για σύνταξη και υγεία, η απομείωση φτάνει στο 25%.

Εκτός από τους ελεύθερους επαγγελματίες του πρώην ΟΑΕΕ και τους επιστήμονες-αυτοαπασχολούμενους του πρώην ΕΤΑΑΑ, ωφελημένοι από το μέτρο είναι οι αγρότες, οι οποίοι στο πλαίσιο της ειδικής μεταβατικής περιόδου θα κατέβαλλαν το 2019, ασφάλιστρο 18%.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + thirteen =