αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕίναι αλήθεια: Ξεκινούν τα δρομολόγια του τραμ προς Πειραιά (Χάρτης)

Είναι αλήθεια: Ξεκινούν τα δρομολόγια του τραμ προς Πειραιά (Χάρτης)

Μετά από αρκετές καθυστερήσεις και αναβολές, το τραμ… κατεβαίνει στον Πειραιά. Στις 8 Δεκεμβρίου, δηλαδή σε λίγες ημέρες από σήμερα.

Η επέκταση του τραμ περιλαμβάνει τη λειτουργία 11 νέων στάσεων: Γήπεδο Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Ευαγγελίστρια, Πλατεία Δεληγιάννη, Δημαρχείο, Αγία Τριάδα, Πλατεία Ιπποδαμείας, 34ου Συντ. Πεζικού, Ανδρούτσου, Ομηρίδου Σκυλίτση. Σύντομα αναμένεται να παραδοθεί και η 12η στάση, με την επωνυμία «Ακτή Ποσειδώνος», που θα αποτελέσει τον νέο τερματικό σταθμό της Γραμμής 7.

Οι υφιστάμενες τρεις γραμμές (3, 4 & 5) τροποποιούνται, και το δίκτυο Τραμ θα αποτελούν πλέον δύο νέες. Πρόκειται για την γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» και τη γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος (Πειραιά)».

Η μετεπιβίβαση μεταξύ των δύο γραμμών θα γίνεται στη στάση «Πικροδάφνη». Σταθμός ανταπόκρισης και των 2 γραμμών θα είναι η στάση «Πικροδάφνη», που βρίσκεται επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, μεταξύ των στάσεων «Εδέμ» και «Μαρίνα Αλίμου».

Η συχνότητα των δρομολογίων ορίζεται από τις 07:00 έως τις 19:00 στα 9 λεπτά τις καθημερινές και στα 12 λεπτά το Σαββατοκύριακο.

Η διάρκεια διαδρομής διαμορφώνεται στα 33΄ για τη διαδρομή «Σύνταγμα – Πικροδάφνη», στα 35΄ για το «Πικροδάφνη – Σύνταγμα», στα 57΄ για το «Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα» και στα 51΄ για το «Αγία Τριάδα – Ασκληπιείο Βούλας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one − one =