αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔύο εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους και θέλουν να δημιουργήσουν «εισιτήρια» με υπερηχητικά σήματα από smartphones

Δύο εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους και θέλουν να δημιουργήσουν «εισιτήρια» με υπερηχητικά σήματα από smartphones

Η Ticketmaster είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες παγκοσμίως που ασχολούνται με την πώληση και διανομή εισιτηρίων για θέατρα, συναυλίες, αθλητικά γεγονότα, κινηματογράφο κλπ., η οποία δραστηριοποιείται και στην χώρα μας μέσω της Tickethour. Ο λόγος που έλαβε δημοσιότητα στον χώρο της τεχνολογίας τις τελευταίες εβδομάδες, δεν είναι άλλος από την ανακοίνωση της συνεργασίας της με την LISNR, χάριν στην οποία ίσως στο κοντινό μέλλον να δούμε αντικατάσταση των κλασικών χάρτινων εισιτηρίων από υπερηχητικά σήματα που θα εκπέμπουν τα smartphones.

Η LISNR είναι γνωστή για την τεχνολογία μετάδοσης δεδομένων μέσω υπερήχων (data-to-audio). Η ιδέα πίσω από την αντικατάσταση των εισιτηρίων είναι απλή:

Ο επισκέπτης θα λαμβάνει το ηχητικό εισιτήριο στο smartphone του, το οποίο θα είναι ουσιαστικά ένα υπερηχητικό σήμα στο φάσμα 18.75 – 19.2 kHz. Όταν φτάσει στον χώρο της εκδήλωσης, θα βγάζει το smartphone για να γίνει η μετάδοση του υπερήχου στο ειδικό scanner που θα υπάρχει στην είσοδο. Με αυτόν τον τρόπο η πιστοποίηση του εισιτηρίου θα γίνεται σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και θα μειωθεί δραματικά η περίπτωση πλαστών εισιτηρίων, μιας και κάθε χρήστης θα λαμβάνει ξεχωριστό και εντελώς προσωπικό υπερηχητικό σήμα.

Να σημειωθεί ότι η τεχνολογία υπερήχων της LISNR χρησιμοποιείται ήδη σε επιλεγμένα μοντέλα Jaguar Land Rover, όπου το όχημα αναγνωρίζει τον οδηγό και ρυθμίζει αυτόματα την θέση και τη θερμοκρασία.

Οι δύο πλευρές φιλοδοξούν να εφαρμόσουν το υπερηχητικό εισιτήριο σε όλο τον κόσμο μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με τη LISNR, η τεχνολογία της είναι πολύ πιο οικονομική σε σύγκριση με τα QR codes και τα NFC. Επιπλεόν, οι διοργανωτές θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για να αναγνωρίζουν ξεχωριστά τον κάθε επισκέπτη-θεατή έτσι ώστε να του στέλνουν εξατομικευμένα μηνύματα και με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τα κέρδη τους (π.χ. από υποψήφιους διαφημιζόμενους), ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιούνται και πληρωμές αντί πιστωτικής κάρτας ή mobile paying μέσω NFC.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =