αρχικηVIRALΔρομολογείται η ίδρυση νέου Πανεπιστημίου Τουρισμού

Δρομολογείται η ίδρυση νέου Πανεπιστημίου Τουρισμού

Τη δημιουργία Πανεπιστημίου, το οποίο θα είναι αποκλειστικά προσανατολισμένο σε σπουδές για τον τουρισμό, με σύγχρονα πεδία σπουδών και ειδικότητες, ξενόγλωσσα τμήματα και συνδεδεμένο με την αγορά προανήγγειλε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας μιλώντας στο 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το οποίο διοργανώθηκε στην Πάτρα από την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η ίδρυση του Πανεπιστημίου Τουρισμού θα προβλέπεται στο νέο νόμο πλαίσιο που καταρτίζεται την περίοδο αυτή στο υπουργείο με στόχο την ολική ανατροπή του μοντέλου της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα: «Η διασύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την οικονομία του μέλλοντος και τις σύγχρονες τάσεις στον τουρισμό, είναι ο δικός μας στόχος» υπογράμμισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Κόνσολα, τέσσερις θα είναι οι βασικοί άξονες του νέου θεσμικού πλαισίου για την τουριστική εκπαίδευση: Η αντιστοίχιση της τουριστικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της οικονομίας του μέλλοντος, αλλά και με το νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τον ελληνικό τουρισμό.

Πηγή: mycampus.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =