αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔέκα δουλειές που μπορείς να τις κάνεις χωρίς να βγεις από το σπίτι σου | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Δέκα δουλειές που μπορείς να τις κάνεις χωρίς να βγεις από το σπίτι σου | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

«Work from home». Μια τάση που έγινε ακόμα πιο έντονη μέσα στην πανδημία. Όταν πολλοί άνθρωποι (και εταιρίες) διαπίστωσαν ότι πολλές δουλειές μπορούν να γίνουν remote. Με μόνο εργαλείο ένα laptop, ένα smartphone και φυσικά μια καλή σύνδεση στο ίντερνετ.

Αλλά βλέποντας όλο αυτό το σκηνικό, αρκετοί έχουν ένα απλό ερώτημα στο μυαλό τους: Και τι δουλειές μπορεί να κάνει κάποιος από το σπίτι του; Σε προηγούμενα άρθρα μας έχουμε μιλήσει, για παράδειγμα, για το πως μπορείς να ξεκινήσεις το δικό σου blog από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη επιλογή.

Στην παρακάτω λίστα λοιπόν θα δούμε συνολικά 10 δουλειές που μπορείς να κάνεις…χωρίς να βγεις από το σπίτι σου. Μπορείς να δουλέψεις remote, από τον χώρο σου. Κάποιες από αυτές πιθανόν ταιριάζουν και στα δικά σου χαρακτηριστικά.

1 | Εκπρόσωπος Εξυπηρέτησης Πελατών

Οι εκπρόσωποι εξυπηρέτησης πελατών απαντούν σε ερωτήσεις πελατών, λύνουν τα προβλήματά τους και τους βοηθούν με παραγγελίες μέσω τηλεφώνου ή ψηφιακά, και είναι μια από τις πιο διαδεδομένες δουλειές που μπορείς να κάνεις από το σπίτι. Με την δουλειά να γίνεται σε βάρδιες.

2 | Online μαθήματα

Αυτή η θέση είναι ιδανική για οποιονδήποτε έχει πτυχίο διδασκαλίας ή ειδικές δεξιότητες όπως η ευχέρεια σε μια ξένη γλώσσα. Μπορείτε να διδάξετε ένα μάθημα μέσω μιας online πλατφόρμας όπως το Zoom ή το Google Meet. Και φυσικά μπορείς να δουλέψεις σε ευέλικτα ωράρια. Υπάρχουν επίσης και οι σχετικές πλατφόρμες όπου λειτουργούν ως marketplaces για τέτοιους επαγγελματίες.

3 | Ξεκίνα το δικό σου blog/site

Δεν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε εκτός. Κάπως έτσι ξεκίνησε και το It’s Possible. Βγήκε στον ιντερνετικό αέρα τον Σεπτέμβριο του 2016. Από το δωμάτιο ενός σπιτιού στην Καλλιθέα. Σήμερα διαβάζεται από περίπου 1 εκατομμύριο αναγνώστες τον μήνα. Πόσο κόστισε η κατασκευή του site; Μόλις 450 ευρώ. Αν έχεις κάποιες βασικές τεχνικές γνώσεις, μπορείς να δημιουργήσεις ακόμα και μόνος σου το site/blog που θες και έτσι να γλυτώσεις το κόστος κατασκευής.

4 |  Γράψε ένα e-Book

Ήθελες πάντα να γράψεις μερικές εμπειρίες σου ή να ξεκινήσεις να γράφεις μια ιστορία φαντασίας; Τώρα είναι πολύ πιο εύκολο πρακτικά. Μπορείς να γράψεις ένα e-Book. Και σε αυτή την περίπτωση μπορείς να δουλεύεις ευέλικτα μέσα στην εργάσιμη ημέρα σου. Όταν το ολοκληρώσεις μπορείς να το ανεβάσεις σε πλατφόρμες όπως οι Amazon Kindle Direct Publishing και Smashwords. Δωρεάν.

5 | Μεταφραστής

Υπάρχουν πολλές ιντερνετικές πλατφόρμες, websites και εταιρίες που αναζητούν ανθρώπους για να μεταφράσουν κείμενα. Μπορείς να είσαι ένας από αυτούς. Αρκεί φυσικά να γνωρίζεις ξένες γλώσσες. Συνήθως τέτοιες συνεργασίες περιλαμβάνουν πληρωμή «με το κομμάτι». Καθόλου άσχημο και αυτό. Ενώ μπορείς να κινηθείς και ως freelancer γενικότερα.

6 | Web Developer

Μια από τις πιο περιζήτητες ειδικότητες στην εποχή μας. Πλέον πολλές εταιρίες δίνουν τη δυνατότητα τους developers τους να δουλεύουν remote. Ενώ υπάρχει πάντα και η επιλογή να δουλέψεις ως freelancer. Μπορείς να βρεις δουλειές σε πλατφόρμες όπως το Fiverr.

7 | SEO Specialist

Ένας ειδικός SEO (ή search engine optimization) αναλύει, εξετάζει και εφαρμόζει αλλαγές σε ιστότοπους για να μεγιστοποιήσει τον αριθμό των ατόμων που επισκέπτονται τον εκάστοτε ιστότοπο και να βελτιώσει την κατάταξη του ιστότοπου στις μηχανές αναζήτησης.

8 | Website Tester

Αξιολογούν τους ιστότοπους και τα apps ως προς την ποιότητα και τη χρηστικότητα σε πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων επιτραπέζιων υπολογιστών, laptops και κινητών. Οι Website Testers επισκέπτονται έναν ιστότοπο ή χρησιμοποιούν μια εφαρμογή, κάνουν δοκιμές και βλέπουν πως λειτουργεί. Στη συνέχεια δίνουν το feedback τους. Αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο τσέκαρε τις πλατφόρμες UserTesting, Userlytics και StartUpLift

9 | Αγόρασε και πούλα domains.

Μια business ιδέα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Θυμηθείτε το άρθρο μας με τα «25 domains που έχουν πωληθεί πιο ακριβά στην ιστορία». Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Μπορείς να κάνεις μια καλή… μαντεψιά και να πάρεις στην κατοχή σου ένα domain που στο μέλλον θα αξίζει «χρυσάφι»; Κατοχύρωσε το με ένα κλικ. Και γρήγορα

10 | Virtual assistant

Στην εποχή μας υπάρχουν τόσες πολλές εταιρίες που είτε δεν έχουν καθόλου φυσικά γραφεία, είτε επιτρέπουν στους εργαζομένους και τους συνεργάτες τους να δουλεύουν εξ αποστάσεως, είτε έχουν μπει τώρα σε ειδικό remote καθεστώς λόγω πανδημίας. Μπορείς να γίνεις λοιπόν ένας Virtual assistant. Ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει μια σειρά από remote tasks, όπως το να απαντάς σε emails, να μιλάς σε τηλέφωνα ή να είσαι υπεύθυνος για οποιοδήποτε ήδους customer services

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 4 =