αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓινόμαστε… Δανία: Θα μπορούμε να κάνουμε εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις μέσω κινητού

Γινόμαστε… Δανία: Θα μπορούμε να κάνουμε εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις μέσω κινητού

Σε μια πιο digital εποχή είναι έτοιμη να μπει η Ελλάδα. Αν πραγματοποιηθούν τα όσα προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο ACTION24, σύντομα θα μπορούμε να κάνουμε εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις μέσω κινητού, με τη βοήθεια της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr. Χωρίς να απαιτείται δηλαδή φυσική παρουσία.

Ο υπουργός σημείωσε πως «θέλουμε οι πρώτες υπηρεσίες που θα παρέχονται στους πολίτες ψηφιακά να είναι η συμπλήρωση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων. Φυσικά θα υπάρχει πρόσβαση και σε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες, που σήμερα μπορούμε να έχουμε από τα sites των διαφορετικών υπουργείων».

Ο υπουργός τόνισε τον κομβικό ρόλο των ΚΕΠ και την πρόθεση περαιτέρω αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχουν. «Από το να έχουμε ένα ΚΕΠ που μπορεί να τυπώνει τα πιστοποιητικά, εμείς οφείλουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά: να μη χρειάζονται τα περισσότερα πιστοποιητικά. Εφόσον το κράτος έχει τα δεδομένα στα χέρια του, κάθε διαλειτουργικότητα “σκοτώνει” τουλάχιστον μία ουρά» είπε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =