αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓια να παράγεις συνεχώς νέο περιεχόμενο: 4 tips για να μην ξεμένεις ποτέ από ιδέες | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Για να παράγεις συνεχώς νέο περιεχόμενο: 4 tips για να μην ξεμένεις ποτέ από ιδέες | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Είναι μία από τις ερωτήσεις που μου κάνουν τις περισσότερες φορές: Μα καλά, πως γίνεται κάποιος να παράγει νέο περιεχόμενο συνεχώς; Και να μην ξεμένει ποτέ από νέες ιδέες.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Όντως, το να παράγεις νέο περιεχόμενο κάθε ημέρα, χειμώνα- καλοκαίρι, δεν είναι εύκολο. Μπορεί όμως να γίνει πιο εύκολο, αν κινηθείς σωστά. Υπάρχουν tips τα οποία μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας, έτσι ώστε να μην «ξεμένει» από ιδέες σχεδόν ποτέ.

1# Οι συζητήσεις με φίλους και γνωστούς. Κι όμως, ακόμα μια φιλική συζήτηση κατά την διάρκεια ενός καφέ, μπορεί να σου δώσει νέες ιδέες. Τα θέματα που συζητάς και οι απόψεις που ακούς, μπορούν να σε οδηγήσουν στο να δημιουργήσεις νέο περιεχόμενο. Είτε γράφοντας κάποιο άρθρο, είτε φτιάχνοντας ένα βίντεο, είτε κάνοντας κάποιο post στα social media. Ανάλογα με το πως δραστηριοποιείσαι. Πολλές φορές έχει τύχει να γράψω κάποιο άρθρο, αμέσως μετά από μια συζήτηση με έναν φίλο ή γνωστό.

2# Ρώτα το κοινό σου. Είναι σημαντικό να παίρνεις feedback. Πόσο μάλλον από τους αναγνώστες/ συνδρομητές/ πελάτες στους οποίους απευθύνεσαι. Ρώτα τους σχετικά με το τι νέο θα ήθελαν να δουν από εσένα. Ποια θα ήταν η χρήσιμη πληροφορία που θα ήθελαν να μάθουν. Κάπως έτσι θα δεις μπροστά σου πολλές ιδέες. Κάποιες από αυτές θα είναι σίγουρα καλές.

3# Η χρησιμότητα της ησυχίας. Είναι επίσης χρήσιμο να μένεις για λίγη ώρα μόνος. Εκεί θα μπορέσεις να συγκεντρωθείς μέσα σε ένα ήσυχο περιβάλλον, και είναι πολύ πιθανό να προκύψουν νέες ιδέες. Ακόμα και 1 ώρα μέσα στην απόλυτη ησυχία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη.

4# Γράψε τις ιδέες σου. Σε ένα χαρτί ή σε ένα digital σημειωματάριο στο κινητό σου. Δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι να γράφεις τις ιδέες σου, την στιγμή που προκύπτουν, μέσα στην ημέρα. Μην το αφήνεις «για αργότερα», διότι είναι πολύ πιθανό να τις ξεχάσεις. Φτιάξε την λίστα σου, και μόλις έχεις χρόνο επεξεργάσου τις ιδέες που έχεις σημειώσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 11 =