αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΓιατί τα iPhone11 παρακολουθούν συνεχώς την τοποθεσία σου

Γιατί τα iPhone11 παρακολουθούν συνεχώς την τοποθεσία σου

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι τα iPhone 11 Pro παρακολουθούν την τοποθεσία του κατόχου τους, ακόμη και όταν το χαρακτηριστικό αυτό είναι ανενεργό. Αρχικά, η Apple είχε δηλώσει ότι δεν βλέπουν πώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια του χρήστη, δηλώνοντας ότι η παρακολούθηση της τοποθεσίας λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Ποιος ο λόγος των συνεχών ελέγχων

Η εταιρεία επέστρεψε με μία πιο λεπτομερή εξήγηση, σχετικά με το πώς και γιατί τα iPhone 11 ελέγχουν διαρκώς την τοποθεσία του χρήστη. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα iPhone πρέπει να πραγματοποιούν ελέγχους ώστε να είναι νόμιμη η χρήση των ultra wideband chips.

Διεθνείς κανονισμοί αναγκάζουν την Apple να απενεργοποιεί το UWB σε ορισμένα μέρη. Ο έλεγχος της τοποθεσίας είναι απαραίτητος ώστε να γνωρίζει το smartphone πότε να απενεργοποιεί το UWB.

Επιπλέον, η εταιρεία τόνισε ότι τα δεδομένα των έλεγχων της τοποθεσίας που σχετίζονται με το UWB παραμένουν στη συσκευή, και πως η ίδια δεν συλλέγει τέτοια στοιχεία. Τέλος, υποσχέθηκε ότι ψάχνει μία καλύτερη υλοποίηση, όσον αφορά τον χειρισμό του UWB, την οποία θα διαθέσει σε μελλοντική αναβάθμιση του iOS.

Η ανησυχία των χρηστών

Η καθυστερημένη αντίδραση της Apple προκαλεί ανησυχία. Αρκετοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει, εξ αρχής, λεπτομερώς τον λόγο για τον οποίο τα iPhone 11 ελέγχουν διαρκώς την τοποθεσία του χρήστη.

Επιπλέον, ο τεχνολογικός κολοσσός άφησε να εννοηθεί ότι μέχρι να βρει κάποια καλύτερη λύση, τα smartphones της θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την τοποθεσία των κατόχων τους.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 7 =