αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί ο Tim Cook κι άλλοι πετυχημένοι άνθρωποι ξεκινούν την ημέρα τους στις 4:00 το πρωί

Γιατί ο Tim Cook κι άλλοι πετυχημένοι άνθρωποι ξεκινούν την ημέρα τους στις 4:00 το πρωί

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Tim Cook, ο CEO της Pepsi Indra Nooyi, ο CEO της Chrysler Sergio Marchionne και η Michelle Obama; Όλοι τους ξυπνούν και αρχίζουν την ημέρα τους περίπου στις 4:00 τα χαράματα. Και μπορεί αυτή να μοιάζει μια περίεργη (και δύσκολα εφαρμόσιμη) συνήθεια, ωστόσο υπάρχει επιστημονική εξήγηση στο γιατί πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, σηκώνονται από το κρεβάτι τόσο νωρίς.

Είναι αναμφίβολα μια προαγωγική ώρα, γιατί τότε τίποτα δεν σου αποσπά την προσοχή, όπως σημειώνει η Wall Street Journal. «Όταν υπάρχει ηρεμία και δεν ασχολείστε με ανθρώπους που σας αποσπούν την προσοχή, μπορείτε να είστε πολύ πιο αποτελεσματικοί στην δουλειά σας» λέει ο ψυχολόγος και συγγραφέας, Josh Davis.

Με το να εργάζεστε πριν την ανατολή του ηλίου, αποφεύγετε σε μεγάλο βαθμό τους αντιπερισπασμούς, τα τηλεφωνήματα, τα emails και τις ειδοποιήσεις στα Social Media. «Κανείς δεν περιμένει να απαντήσετε στο τηλέφωνο ή να στείλετε email στις 4 το πρωί» τονίζει ο Josh Davis.

Ο ίδιος μελέτησε τη συμπεριφορά πετυχημένων ανθρώπων για πάνω από πέντε χρόνια. Και διαπίστωσε ότι πολλοί από αυτούς ξυπνούν τουλάχιστον 3 ώρες πριν ξεκινήσει επίσημα το ωράριο της δουλειάς τους. Μια τέτοια συνήθεια, σου δίνει την αίσθηση ότι ελέγχεις καλύτερα το πρόγραμμα σου και τη ζωή σου γενικότερα, όπως επισημαίνει ο γνωστός ψυχολόγος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 9 =