αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτοί που δουλεύουν ως και 100 ώρες την εβδομάδα, χωρίς ρεπό, για το Fortnite

Αυτοί που δουλεύουν ως και 100 ώρες την εβδομάδα, χωρίς ρεπό, για το Fortnite

Ορισμένοι προγραμματιστές του άκρως δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Fortnite εργάζονται έως και 100 ώρες την εβδομάδα για να συμβαδίσουν με το εξαντλητικό πρόγραμμα ενημέρωσης (update) του παιχνιδιού.

Εργαζόμενοι της Epic Games, που δημιούργησε το Fortnite, κάνουν λόγο για «εχθρικό» εργασιακό περιβάλλον, βασισμένο σε μια «κουλτούρα του φόβου», στο οποίο είναι αδύνατο να πάρει κανείς ρεπό, τονίζει ο βρετανικός Ιndependent σε δημοσιευμα του.

Μιλώντας ανώνυμα στον ιστότοπο παιχνιδιών Polygon, νυν και πρώην υπάλληλοι της Epic Games δήλωσαν ότι οι ανελέητες ενημερώσεις του παιχνιδιού οδηγούν σε μήνες ασταμάτητης εργασίας και υπερωριών, όπου η αποχή ενός Σαββατοκύριακου από τα καθήκοντά τους θεωρείται πολυτέλεια.

Οι περίοδοι υπερωριών, που είναι γνωστές στη βιομηχανία παιχνιδιών ως «κρίσιμη», επιδεινώθηκαν από τους κύκλους συνεχούς ενημέρωσης που έχουν γίνει όλο και συχνότεροι με τα σύγχρονα online παιχνίδια.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις έρχονται εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων από οργανώσεις εργατικού δυναμικού προς τους εργαζόμενους της βιομηχανίας παιχνιδιών να συνδικαλιστούν.

«Εργάζομαι κατά μέσο όρο 70 ώρες την εβδομάδα. Υπάρχουν ίσως τουλάχιστον 50 ή ακόμα και 100 άλλοι άνθρωποι στην Epic που εργάζονται τις ίδιες ώρες» ανέφερε ένας υπάλληλος.

«Ξέρω ανθρώπους που δουλεύουν 100 ώρες εβδομαδιαίως. Η εταιρεία μας δίνει απεριόριστο χρόνο σε ρεπό αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να τα πάρει κανείς. Αν πάρω ρεπό, ο φόρτος εργασίας πέφτει σε άλλους ανθρώπους και κανείς δεν θέλει να είναι αυτός ο τύπος» αναφέρει ο ίδιος. Και εξηγεί πως «τα στελέχη επικεντρώνονται στη διατήρηση του Fortnite στην κορυφή για όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα, ειδικά με όλο τον νέο ανταγωνισμό που έρχεται»

Από την έναρξη λειτουργίας του το Σεπτέμβριο του 2017, το Fortnite έχει εξελιχθεί στο πιο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι παγκοσμίως, με περίπου 200 εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο.

Κανέας εκπρόσωπος της Epic Games δεν ήταν διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο επί των αποκαλύψεων αλλά ένα στέλεχος είπε στον Polygon ότι «ακραίες καταστάσεις, όπως οι εβδομάδες εργασίας 100 ωρών, είναι εξαιρετικά σπάνιες».

«Το Fortnite πέτυχε πολύ υψηλότερο επίπεδο επιτυχίας από ό, τι προβλέψαμε. Ολοι στην Epic ανταποκρίθηκαν στην επιτυχία με απίστευτο σθένος και αφοσίωση» πρόσθεσε.

Πηγή: Huffington Post Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + ten =