αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή είναι η πρώτη αγγελία που είχε βάλει ο Jeff Bezos για την Amazon, το μακρινό 1994 (Εικόνα)

Αυτή είναι η πρώτη αγγελία που είχε βάλει ο Jeff Bezos για την Amazon, το μακρινό 1994 (Εικόνα)

Πέρασαν κιόλας 25 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η Amazon. Και ίσως ούτε ο ιδρυτής της φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε. Παρόλα αυτά, ο Jeff Bezos πήρε το μεγάλο ρίσκο το 1994. Τότε που το ίντερνετ και το ηλεκτρονικό εμπόριο ήταν σε πολύ πιο αρχικό στάδιο. Social media φυσικά δεν υπήρχαν.

Εκείνη την περίοδο ο Bezow εργαζόταν στην Wall Street. Ανέβηκε ταχύτατα στην ιεραρχία. Και κάπου εκεί έκανε την μεγάλη ανατροπή: Μόλις είδε την άνοδο του ίντερνετ, τα παράτησε όλα για να ξεκινήσει ένα online βιβλιοπωλείο. Την Amazon. Το έκανε δανειζόμενος χρήματα από την οικογένεια του και φίλους.

Παρακάτω θα δεις ένα ντοκουμέντο από εκείνη την εποχή. Είναι η πρώτη αγγελία που είχε βάλει ο Jeff Bezos, ως ιδρυτής της Amazon. Το 1994. Έτσι ώστε να κάνει τις πρώτες προσλήψεις και να αναπτύξει την εταιρία του. Η αγγελία είχε αναρτηθεί σε πλατφόρμα της εποχής. Όπως θα παρατηρήσεις μάλιστα, η Amazon δεν είχε πάρει ακόμα αυτό το όνομα. Αλλά λεγόταν Cadabra- αυτό άλλαξε στην συνέχεια.

https://assets.entrepreneur.com/images/misc/1562339641_jeff-bezos-first-job-offer.jpg

Έψαχνε ταλαντούχους προγραμματιστές για την… startup του. Είναι χαρακτηριστικό, ότι αυτές τις πρώτες προσλήψεις, τις έκανε προσωπικά ο Bezos. Σε αυτόν έφταναν τα βιογραφικά, και έκανε μια προς μια τις job interviews. Κράτησε την ίδια συνήθεια και για αρκετά χρόνια αργότερα.

Δες μια ακόμα φράση: Ο Jeff Bezos έψαχνε ανθρώπους που θα μπορούσαν να βγάλουν την δουλειά στο 1/3 του χρόνου που απαιτείται… για τους άλλους επαγγελματίες.

Στο τέλος της αγγελίας, υπάρχει μια φράση: Είναι πιο εύκολο να εφεύρεις το μέλλον, από το να το προβλέψεις. Είναι φράση του Alan Kay. Του επιστήμονα που κέρδισε το κορυφαίο βραβείο «Alan Turing» το 2003. Μια φράση με το δικό της νόημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − five =