αρχικηVIRALΑΠΘ: Δωρεάν online μαθήματα από το Τμήμα Ιατρικής- Διαθέσιμα και στο ευρύ κοινό

ΑΠΘ: Δωρεάν online μαθήματα από το Τμήμα Ιατρικής- Διαθέσιμα και στο ευρύ κοινό

Ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα, τα οποία είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό, διοργανώνει η Ειδική Μονάδα Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΕΜΒΙΕΕ) του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ. Ξεκινώντας από τις 9 Ιανουαρίου, με πρώτη θεματική τις κλινικές μελέτες.

Τα μαθήματα θα γίνονται από επιστήμονες και καθηγητές της Ιατρικής αλλά και συναφών επιστημών, όπως Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Φυσικής, Χημείας, μέσω μιας πλατφόρμας τύπου MOOCs (Massive Open Online Courses).

Τα μαθήματα, τα οποία προσφέρονται δωρεάν, απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για θέματα δημόσιας υγείας όσο και στην ακαδημαϊκή κοινότητα όλων των ιδρυμάτων της χώρας, και υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης.

Η πλατφόρμα όπου φιλοξενούνται τα μαθήματα είναι η openEDX, είναι ελεύθερου λογισμικού και αναπτύσσεται σε συνεργασία με κορυφαία ιδρύματα, όπως το M.I.T. και το Harvard.

Για την παρακολούθηση των μαθημάτων, είναι απαραίτητη η εγγραφή στην πλατφόρμα μέσω του συνδέσμου: https://openlearn4health.auth.gr/.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 6 =