αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑξιολόγηση υπαλλήλων βάσει στόχων θέλει να εφαρμόσει η Εθνική Τράπεζα- Έντονες αντιδράσεις από εργαζομένους

Αξιολόγηση υπαλλήλων βάσει στόχων θέλει να εφαρμόσει η Εθνική Τράπεζα- Έντονες αντιδράσεις από εργαζομένους

Αναβρασμός επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα εντός της Εθνικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα θέλει να εφαρμόσει αξιολόγηση υπαλλήλων βάσει στόχων. Κάτι που όπως φαίνεται βρίσκει αντίθετους αρκετούς εργαζομένους. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της ένωσης εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας «Πρόταση Προοπτικής».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Την Παρασκευή 15/5 λάβαμε ειδοποίηση για νέο έκτακτο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ την Τετάρτη 20/5, με θέμα το νέο κανονισμό αξιολόγησης και τη λήψη απόφασης. Η πλειοψηφία του ΣΥΕΤΕ, ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, φέρνουν άρον άρον το θέμα για να αλλάξει ο νέος κανονισμός και να κρινόμαστε ΒΑΣΕΙ ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ. Είχαν αποπειραθεί και μέσα Μάρτη (!) εν μέσω κορονοιού να συγκαλέσουν συνεδρίαση με αυτό το θέαμα, αλλά μετά τις καταγγελίες μας και το κράξιμο από τους συναδέλφους το ανέβαλαν. Τώρα όμως, σε συνεννόηση με τη Διοίκηση που δεν έχει στείλει κανένα μήνυμα για δελτία αξιολόγησης όπως κάθε χρόνο, θέλουν να αλλάξουν το νέο κανονισμό και να κριθούμε για το 2019 με το νέο απαράδεκτο σύστημα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Στην ανακοίνωσή μας στις 25/2 αναφέραμε αναλυτικά τα βασικά στοιχεία του νέου συστήματος και γιατί είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι, με βάση το κείμενο που μας είχε κοινοποιηθεί. Μας είχαν αποκλείσει από την επιτροπή του Συλλόγου για την αξιολόγηση, όπως έχουμε ενημερώσει από το Νοέμβριο, και έτσι δεν συμμετείχαμε στις συναντήσεις με τη Διοίκηση και δεν έχουμε την πλήρη εικόνα.

Ωστόσο, ο νέος κανονισμός που παρουσιάζουν ως βελτιωμένη εκδοχή, προειδοποιούμε ότι ανοίγει την κερκόπορτα για απολύσεις με βάση την κακή αξιολόγηση: ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΟΠΟΙΟΣ «ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ» ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. Τα περί αξιοκρατίας που διατρανώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος τα βλέπουμε καθημερινά με τις τοποθετήσεις σε στελεχικές θέσεις των ειδικών συνεργατών, αλλά και την επιλογή του Διευθυντή στο Κατάστημα Σταδίου.

Συνένοχοι δεν θα γίνουμε στην αποσιώπηση από τους εργαζόμενους των σοβαρών εξελίξεων ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ. Θα δημοσιοποιήσουμε τα κείμενα που έχουμε στη διάθεσή μας. Επιμένουμε ότι Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Θα είναι υπόλογη όποια παράταξη υπερψηφίσει.

Καλούμε τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο να διατρανώσουν την αντίθεσή τους, με κείμενα, ακόμα και με την παρουσία τους στο ΣΥΕΤΕ με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΙΣΘΟΥ – ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − seven =