αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκε: Παράταση του lockdown ως τις 7 Δεκεμβρίου

Ανακοινώθηκε: Παράταση του lockdown ως τις 7 Δεκεμβρίου

Αυτό που είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες, έγινε σήμερα επίσημο: Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε παράταση του εθνικού lockdown ως τις 7 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί.

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μία σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για τον κορωνοϊό μέχρι και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Υπογράμμισε επίσης ότι απαγορεύεται η ανταλλαγή επισκέψεων.

«Η κυβέρνηση με την βοήθεια των ειδκών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Τα επόμενα βήματα θα ανακοινωθούν όταν υπάρχουν περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας. Στόχος παραμένει ένας: οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021 -με το καλό- να ανοίξει μια νέα εποχή για την χώρα μας. Οι ΜΕΘ πριν την πανδημία ήταν 557, σήμερα λειτουργούν πάνω από 1260 κλίνες ΜΕΘ» είπε επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − two =