αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑλλαγή σελίδας: Στον Δημήτρη Βιντζηλαίο περνά η Creta Farms

Αλλαγή σελίδας: Στον Δημήτρη Βιντζηλαίο περνά η Creta Farms

Ο κύβος ερρίφθη. Η κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms περνά στον έλεγχο της Impala Hellas συμφερόντων του Δημήτρη Βιντζηλαίου που ελέγχει και τη Λακωνική Τροφίμων. Το “πράσινο φως”, στο σχέδιο εξυγίανσης που είχε υποβάλει ο επενδυτής και συζητήθηκε στις 5 Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, άναψε πριν από λίγες ώρες το τελευταίο, αναφέρουν στο Capital.gr πηγές με γνώση.

Το σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο είχαν εγκρίνει οι πιστώτριες τράπεζες της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας στις 5 Φεβρουαρίου, προβλέπει “κούρεμα” 64,12% των οφειλών που έχει η Creta Farms στους πιστωτές της, με την IMPALA HELLAS να αναλαμβάνει οφειλές ύψους 58,457 εκατ. ευρώ από την “μαύρη τρύπα” των 162.943.437,49 ευρώ με την οποία βαρύνεται η Creta Farms. Οι υπόλοιπες οφειλές ύψους 104.485.878,56 ευρώ θα παραμείνουν στην “παλιά” εταιρεία, ως μη μεταβιβαζόμενο παθητικό και θα ικανοποιηθούν από το προϊόν ρευστοποίησης του μη μεταβιβαζόμενου ενεργητικού. Σε ότι αφορά τη ρύθμιση των οφειλών της προς τις Τράπεζες, αυτές ρυθμίζονται σε 40 τριμηνιαίες δόσεις και τα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία σε 180 μηνιαίες δόσεις ενώ διαγράφονται τόκοι και προσαυξήσεις.

Ο επενδυτής Δ. Βιντζηλαίος, έχει δεσμευθεί να επενδύσει το ποσό των 20 εκατ. ευρώ και πως κατά το δεύτερο χρόνο και προς το σκοπό στήριξης της παραγωγικής και εν γένει λειτουργίας της Creta Farms, θα επενδύσει 5 εκατ. ευρώ. Με βάση το σχέδιο που έχει εκπονήσει ο επενδυτής οι πωλήσεις της Creta Farms εκτιμάται ότι θα αυξηθούν από 46.663.528,09 ευρώ το πρώτο οικονομικό έτος του επιχειρηματικού σχεδίου σε 130.629.945,71 ευρώ το 11ο οικονομικό έτος του σχεδίου και ο ετήσιος ρυθμός αύξησης θα είναι 10,8%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 6 =