αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχονται κατασχέσεις για πάνω από 1 εκατ. πολίτες που χρωστούν στην εφορία

Έρχονται κατασχέσεις για πάνω από 1 εκατ. πολίτες που χρωστούν στην εφορία

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των φορολογούμενων που αναγκάζονται να ζήσουν παρέα με το κατασχετήριο της εφορίας. Με τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δεσμευτεί, με κατάσχεση εισοδήματός τους στα χέρια τρίτων και την απειλή κατάσχεσης μισθού και σύνταξης πολλοί φορολογούμενοι βιώνουν πλέον από πρώτο χέρι τι σημαίνει να μην σου περισσεύουν για να εξοφλήσεις την εφορία.

Τα στοιχεία για την παρακολούθηση της φορολογικής διοίκησης που δίνει στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για το 12μηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2016 είναι αποκαλυπτικά για τη μαζικότητα των κατασχέσεων, αυτών που έχουν ήδη επιβληθεί αλλά κυρίως αυτών που έρχονται.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία:

– οι φορολογούμενοι, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που έχουν οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ανέρχονται σε 4.146.483.

– σε 839.056 φορολογούμενους από τους παραπάνω έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Μάλιστα, ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι έναν χρόνο πριν, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2015 οι φορολογούμενοι στους οποίους είχαν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ήταν 695.074. Δηλαδή μέσα σε ένα έτος αυξήθηκαν κατά 143.982 ή διαφορετικά κάθε μήνα επιβάλλονται κατασχέσεις σε περίπου 12.000 οφειλέτες.

– οι φορολογούμενοι στους οποίους μπορούν να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης αλλά ακόμη δεν έχουν ληφθεί ανέρχονται σε 1.647.771. Μάλιστα, στο τέλος του 2015 ο αριθμός αυτός ήταν 1.553.005, δηλαδή παρουσίασε αύξηση κατά 94.766 οφειλέτες. Και αυτοί όμως πρόκειται σύντομα να διαπιστώσουν ότι τους επιβλήθηκαν κατασχέσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =