αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται call center για τους πολίτες στο υπουργείο Εργασίας

Έρχεται call center για τους πολίτες στο υπουργείο Εργασίας

Όπως σημείωσε σε ανάρτηση του στο Facebook ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, αναμένεται να δημιουργηθεί ένα call center για τους πολίτες στο υπουργείο Εργασίας. «Η αδιαφορία και η δεσποτική διάθεση απέναντι στους πολίτες δεν συγχωρούνται από κανέναν» τόνισε ο υπουργός Εργασίας. Το επόμενο μεγάλο βήμα όπως ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας για την εξυπηρέτηση του πολίτη είναι το ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο που αναμένεται να δημιουργηθεί. 

Πώς θα λειτουργεί το call Center

Όπως σημειώνει το Moneyreview.gr, η τηλεφωνική γραμμή θα αφορά ερωτήματα ασφάλισης και σύνταξης, απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης, παροχών κοινωνικής πρόνοιας, εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι πολίτες από οπουδήποτε στην Ελλάδα θα μπορούν άμεσα και να να εξυπηρετηθούν μέσω του ενιαίου αυτού αριθμού κατά τις εργάσιμες ημέρες  από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Στην πρώτη γραμμή οι εργαζόμενοι θα απαντούν στα ερωτήματα των πολιτών. Στην περίπτωση  των πιο δύσκολων υποθέσεων τα αιτήματα των πολιτών θα διαβιβάζονται άμεσα στα επιμέρους backoffice των φορέων. Θα υπάρχει δηλαδή διαφορετικό backoffice για παράδειγμα για τον ΕΦΚΑ και διαφορετικό για τον ΟΑΕΔ όπου θα καταλήγουν τα αιτήματα των πολιτών που θα χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία.

Μάλιστα ο ενιαίος αριθμός του υπουργείου Εργασίας θα υποστηρίζει 24 ώρες το 24ώρο και 7 ημέρες την εβδομάδα καταγγελίες σχετικές με θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης.

Με βάση τους σχεδιασμούς υπολογίζεται πως ο αριθμός των απαντημένων κλήσεων κάθε μήνα θα φθάνει στις 351.500. Η τηλεπικοινωνιακή υποδομή θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχτεί άμεσα τουλάχιστον 100 εισερχόμενες κλήσεις ταυτόχρονα ενώ η μέση διάρκεια κλήσης υπολογίζεται σε 4,5 λεπτά και αφορά σε διαχειριστικό χρόνο που συμπεριλαμβάνει συνομιλία με τον πολίτη, ενημέρωση συστημάτων και αναμονή συνομιλίας για διερεύνηση, συμβουλευτική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 8 =