αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα: Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ακόμα Internet Explorer

Έρευνα: Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ακόμα Internet Explorer

Ο Internet Explorer μας αποχαιρέτησε και επίσημα, αφού η υποστήριξή του σταμάτησε στις 15 Ιουνίου. Ωστόσο, παρόλο που η Microsoft είχε προειδοποιήσει εδώ και πολλούς μήνες, πολλές επιχειρήσεις φαίνεται πως εξακολουθούσαν να αγνοούν το επερχόμενο «φινάλε» και συνέχιζαν να τον χρησιμοποιούν.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό μέσο Nikkei, παρά πολλές επιχειρήσεις της χώρας διατηρούσαν ιστοσελίδες που ήταν συμβατές μόνο με τον Internet Explorer. Αναλυτικότερα, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο από την Keyman’s Net αποκάλυψε ότι ένας μεγάλος αριθμός οργανισμών στην Ιαπωνία βασίζεται στον Internet Explorer, με το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του 49% των ερωτηθέντων να απαντά ότι εξακολουθεί χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περιήγησης.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, το πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιείται για τη διαχείριση της παρουσίας των εργαζομένων, τη διευθέτηση δαπανών και άλλα εσωτερικά εργαλεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν υπάρχει άλλη ενναλακτική επιλογή πέρα από τη χρήση του Internet Explorer, λόγω των συστημάτων των πελατών που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση παραγγελιών. Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως πάνω από το 20% αυτών των ερωτηθέντων δε γνώριζε ή δεν είχε κάποιο πλάνο για το πώς να μεταβεί σε άλλα προγράμματα περιήγησης μετά την απόσυρση του Internet Explorer.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 20 =