αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο σφυρί ακίνητα στη Μύκονο

Στο σφυρί ακίνητα στη Μύκονο

Από αγροτεμάχια και βιομηχανικά ακίνητα μέχρι σκάφη αναψυχής και μετοχές, η λίστα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι ατελείωτη και σίγουρα δεν κάνει διακρίσεις. Στην κατηγορία των εταιρικών μετοχών εντάσσεται και ο πλειστηριασμός που έχει δρομολογηθεί για τις 27 Ιουλίου και αφορά σε μετοχές της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών. Πρόκειται για συνολικά 24.000 μετοχές, οι οποίες ανήκουν στον αντιπρόεδρο της ιδιωτικής κλινικής Νίκο Σδούκο καθώς και σε μέλη της οικογένειας του και βγαίνουν στο σφυρί με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 1.034.400 ευρώ (43,1 λεπτά για κάθε μετοχή). Εφόσον, λοιπόν, δεν υπάρξει κάποια κίνηση για την αναστολή της διαδικασίας, οι συγκεκριμένες μετοχές θα εκπλειστηριαστούν με επισπεύδουσα την Intrum Hellas.

Τα αυθαίρετα στην Μύκονο της οικογένειας Πατρώνη

Με μειωμένη τιμή εκκίνησης θα γίνει μια ακόμη προσπάθεια εκποίησης για ένα ακίνητο στην Μύκονο της εταιρείας Βικτώρια Τουριστικές Επιχειρήσεις, συμφερόντων της οικογένειας Πατρώνη στο οποίο, ωστόσο, έχουν γίνει μια σειρά από αυθαιρεσίες. Οι παρατυπίες είναι τέτοιες όπου άλλα προβλέπει η οικοδομική άδεια και άλλα στην πραγματικότητα έχουν γίνει, κάτι που έχει λειτουργήσει αποτρεπτικά στην ανεύρεση ενδιαφερόμενου αγοραστή. Τυπικά το ακίνητο με βάση την οικοδομική άδεια περιλαμβάνει 14 οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί σε ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 4.200 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση Φανάρι της Μυκόνου. Ωστόσο, όπως σημειώνει η έκθεση εκτίμησης, η αυτοψία έδειξε ότι η οικοδομική άδεια δεν ταυτίζεται με τα κτίσματα που στην πραγματικότητα κατασκευάστηκαν καθώς η υλοποίηση των οριζόντιων ιδιοκτησιών δεν έγινε ποτέ και στη θέση τους έχουν ανεγερθεί δύο κτίρια με συνολική επιφάνεια 1.440 τ.μ.. Πρόκειται για ένα συγκρότημα κατοικιών, η κατάσταση του οποίου χαρακτηρίζεται κακή ενώ οι κατασκευές είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετες. Επιπλέον, κάποια από τα κτίρια έχουν κλειστεί και μπαζωθεί, συνεπώς είναι πιθανό να υπάρχουν καταγγελίες και πρόστιμα στο τμήμα αυθαιρέτων για τα συγκεκριμένα κτίσματα ενώ όπως επισημαίνεται στην έκθεση οι κατασκευές είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετες και δεν υπάρχει ταύτιση συμβολαιογραφική και πολεοδομική με την πραγματικότητα και επομένως απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση του θέματος και πλήρης νομικός έλεγχος, καθώς το πρόβλημα του εν λόγω ακινήτου είναι δυσεπίλυτο.

Το διαμέρισμα στο Ελληνικό του Β. Ρέστη

Στο σφυρί βγαίνει και ένα διαμέρισμα στο Ελληνικό, το οποίο ανήκει στον γνωστό εφοπλιστή και επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη. Το ακίνητο θα αναμετρηθεί με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στις 13 Ιουλίου με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στις 550.000 ευρώ. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται αντιμέτωπο με την εκποίηση, ωστόσο κατά το παρελθόν η διαδικασία είχε τεθεί σε αναστολή. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός δεν επισπεύδεται από κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αλλά από ιδιώτη ενώ το ποσό της οφειλής για το οποίο έγινε η κατάσχεση ανέρχεται στις 50.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου της τάξεως των 351.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα του τρίτου ορόφου επιφάνειας 87,78 τ.μ., το οποίο αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο και ένα λουτρό. Παράλληλα, μαζί με το διαμέρισμα βγαίνει και ένας χώρος στάθμευσης και μια αποθήκη στην ίδια πολυκατοικία, ιδιοκτησίας, επίσης του Βίκτωρα Ρέστη.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 3 =