αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer»: Ναι, το λέει η Microsoft

«Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer»: Ναι, το λέει η Microsoft

Αν για κάποιο λόγο εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer στον υπολογιστή σας, τότε καλό θα είναι να σταματήσετε. Όχι επειδή το λέμε εμείς, αλλά επειδή αυτό ζητά πλέον με κάθε επισημότητα η Microsoft!

Η εταιρεία δημοσίευσε στο επίσημο blog της μια ενημέρωση που αφορά πρώτιστα τους επαγγελματίες στον χώρο της Πληροφορικής, αλλά παράλληλα καλύπτει και τον οποιονδήποτε απλό χρήστη. Ο τίτλος του άρθρου της Microsoft τα λέει όλα: “Οι κίνδυνοι της χρήσης του Internet Explorer ως προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης”!

Στο συγκεκριμένο άρθρο αναλύει με λεπτομέρειες πως η χρήση του παρωχημένου web browser δημιουργεί ένα “τεχνικό χρέος” στις επιχειρήσεις, υπό την έννοια ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για να εκτελέσεις την εργασία σου σε σύγκριση με τον χρόνο που θα χρειαστείς για να μάθεις να χρησιμοποιείς έναν νέο και σύγχρονο web browser.

Επιπλέον, τονίζει ότι η πλειοψηφία των web developers δεν λαμβάνει καν υπόψιν της την ύπαρξη του Internet Explorer στις δουλειές της, με αποτέλεσμα οι χρήστες και οι επιχειρήσεις που εξακολουθούν να τον χρησιμοποιούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με το άνοιγμα ιστοσελίδων και web εφαρμογών. Κλείνοντας, ο Chris Jackson, συντάκτης του άρθρου, αναφέρεται στον Internet Explorer ως μια “λύση συμβατότητες” και όχι ως επιλογή για web browser.

Ως εναλλακτική επιλογή, η Microsoft παροτρύνει φυσικά τους αναγνώστες να στραφούν στον Microsoft Edge, ο οποίος υπενθυμίζουμε ότι επανακατασκευάζεται από την αρχή με βάση το Chromium της Google ώστε να καταστεί άμεσα συμβατός με τον υπόλοιπο κόσμο του Internet.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + six =