αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι παραδοχές που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου για να προχωρήσεις προς τα εμπρός

Έξι παραδοχές που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου για να προχωρήσεις προς τα εμπρός

Είναι εύκολο να «χρεώσεις» τις αποτυχίες στις συγκυρίες και στην κακή τύχη, αλλά η ζωή, ειδικά η επιτυχία, είναι πολύ πιο ξεκάθαρη από ό,τι φαίνεται. Πολύ συχνά οι άνθρωποι βρίσκουν δικαιολογίες θέλοντας να εξηγήσουν γιατί δεν φτάνουν στους στόχους τους. Κάτι που μπορεί να σε κρατήσει μόνιμα βαλτωμένο.

Παρόλο που η επιτυχία μπορεί να φαίνεται διαφορετική για τον καθένα, το να φτάσεις εκεί μοιάζει λιγότερο με ένα τυχαίο ταξίδι χωρίς στόχευση και περισσότερο σαν ένα μονοπάτι με παρακλάδια στα οποία πρέπει να βαδίσεις. Αν θέλετε να κάνετε βήματα στη ζωή σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν μπορείτε να αγνοήσετε. Εδώ είναι 6 παραδοχές που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου αν θες να προχωρήσεις προς τα εμπρός. Και να φτάσεις στην επιτυχία.

1# Δεν μπορείς να τους κάνεις όλους χαρούμενους. Ο μόνος τρόπος για να σε… αγαπήσουν όλοι γύρω σου είναι αν ζεις παθητικά. Να μην παίρνεις ποτέ πρωτοβουλίες, να συμφωνείς πάντα με όλους, και να μην υπερασπίζεσαι ποτέ τον εαυτό σου. Αν ζεις τη ζωή σου προσπαθώντας να ευχαριστήσεις τους άλλους συνέχεια, θα καταλήξεις να χάσεις τον εαυτό σου. Το να νοιάζεσαι περισσότερο για τα συναισθήματα όλων γύρω σου παρά για τον εαυτό σου είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις. Ζήσε τη ζωή σου όπως θες.

2# Όλοι έχουμε 24 ώρες μέσα στην ημέρα. Σκεφτείτε οποιοδήποτε άτομο στην ιστορία. Κάποιον που θαυμάζετε λόγω όλων των επιτευγμάτων του. Για τα πράγματα που έκανε, τη συνεισφορά του στον κόσμο. Σκεφτείτε τους αστέρες του κινηματογράφου, τους CEOs και τους αθλητές που μπορεί να ακολουθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σκεφτείτε όλα τα πράγματα που κάνουν. Στη συνέχεια, πείτε στον εαυτό σας: Αυτό το άτομο έχει ακριβώς τον ίδιο αριθμό ωρών μέσα στην ημέρα που έχω και εγώ. Ποια είναι λοιπόν η διαφορά; Μια μεγάλη διαφορά είναι πώς χρησιμοποιούν κάθε λεπτό μέσα στην ημέρα τους. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κατανοούν ότι ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που έχουν. Κανείς δεν έχει περισσότερο χρόνο από κανέναν άλλον, και κάθε δευτερόλεπτο που περνάει είναι ένα δευτερόλεπτο που έχει ήδη φύγει, ένα δευτερόλεπτο που δεν θα ξαναγυρίσεις ποτέ.

Το να γνωρίζεις πώς να διαχειρίζεσαι τον χρόνο κάθε μέρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσεις να πετυχαίνεις περισσότερα κάθε λεπτό και κάθε ώρα.

3# Κανένα ταξίδι δεν είναι μία ευθεία γραμμή. Ξέρετε το παλιό ρητό: Αν ήταν εύκολο, όλοι θα το έκαναν. Και η αλήθεια είναι ότι η επιτυχία δεν είναι καθόλου εύκολη. Αυτό που μπορεί να μοιάζει με επιτυχία από τη μια μέρα στην άλλη θα μπορούσε να είναι χρόνια εξάσκησης, εκπαίδευσης και σκληρής δουλειάς στο backstage. Απλά δεν το είδατε ποτέ γιατί οι πρωταγωνιστές ήταν πολύ απασχολημένοι δουλεύοντας, αντί να μιλήσουν γι’ αυτό. Επίσης υπάρχει η αποτυχία. Η επιτυχία έρχεται συνήθως μετά από αμέτρητες διαφορετικές αποτυχίες, μεγάλες και μικρές. Πρέπει να μάθετε να δέχεστε μια «γροθιά», πώς να πέφτετε και να σηκώνεστε ξανά. Όλοι όσοι έχουν πραγματοποιήσει τα όνειρά τους έφτασαν εκεί επειδή κάθε φορά που ο κόσμος τους γκρεμιζόταν, εκείνοι κατάφερναν να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να προσπαθήσουν ξανά.

4# Το να παραπονιέσαι είναι χάσιμο χρόνου. Είπαμε νωρίτερα ότι ο χρόνος είναι το μεγαλύτερο αγαθό. Και ποιος είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν πολύ χρόνο; Ανησυχούν, αμφιβάλλουν, παραπονιούνται και ζουν περισσότερο… μέσα στο κεφάλι τους παρά στον πραγματικό κόσμο. Τόσοι πολλοί άνθρωποι σπαταλούν κυριολεκτικά χρόνια της ζωής τους επειδή κάτι στο κεφάλι τους τους εμποδίζει να κάνουν αυτό που θέλουν να κάνουν. Ίσως θέλετε να γράψετε ένα μυθιστόρημα, αλλά ποτέ δεν προσπαθείτε γιατί πιστεύετε ότι δεν έχετε περάσει από τα… σωστά μαθήματα συγγραφής. Άσε τις αμφιβολίες στην άκρη, και κάνε το πρώτο βήμα.

5# Αν προσπαθήσεις, θα βρεθείς μπροστά από τους περισσότερους ανθρώπους. Μπορεί να φαίνεται σαν ένα τρομακτικό έργο, π.χ. η προσπάθεια να εισχωρήσετε σε μια νέα βιομηχανία ή σε οτιδήποτε σας φέρνει αντιμέτωπους με άλλους ανθρώπους. Μπορεί να σκέφτεστε μόνοι σας: «Τι πιθανότητες έχω απέναντι σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους που προσπαθούν επίσης;» Αυτό είναι το μυστικό που κανείς δεν θα σας πει: Οσο προσπαθείτε – και συνεχίζετε να προσπαθείτε – είστε ήδη ένα βήμα πιο μπροστά από τη συντριπτική πλειοψηφία του ανταγωνισμού. Σίγουρα, θα αντιμετωπίσετε χιλιάδες ανθρώπους όταν δοκιμάζετε κάτι και πιθανότατα δεν θα τους νικήσετε όλους. Αλλά από αυτές τις χιλιάδες, πολύ λίγοι θα δοκιμάσουν δεύτερη φορά, και ακόμη λιγότεροι θα δοκιμάσουν μια τρίτη. Οι περισσότεροι από αυτούς θα τα παρατήσουν. Πρέπει να είσαι ο τελευταίος που θα τα παρατήσει.

6# Πάντα θα έχεις κάτι νέο να μάθεις. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα πράγματα που γνωρίζετε τώρα θα είναι οι τεχνικές που θα καθορίζουν το παιχνίδι στο μέλλον. Όσο περισσότερο μένετε σε έναν τομέα, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα έχετε να γνωρίσετε νέους ανθρώπους που είναι γεμάτοι με νέες ιδέες. Μην ανταγωνίζεστε με το πάθος τους. Χρησιμοποιήστε τη σπίθα τους για να αναζωπυρώσετε τη δική σας. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου, είναι σε μία φάση συνεχούς μάθησης. Για αυτό παραμένουν στην κορυφή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =