αρχικηVIRALΈνα ιδιαίτερο project: Δίνουν έως 28.000 ευρώ σε millennials που θέλουν να μετακομίσουν στα χωριά της Καλαβρίας

Ένα ιδιαίτερο project: Δίνουν έως 28.000 ευρώ σε millennials που θέλουν να μετακομίσουν στα χωριά της Καλαβρίας

Αν θα σε ενδιέφερε να ξεκινήσεις μια νέα ζωή σε κάποια τοποθεσία πέρα από αυτή που είσαι τώρα, τότε ίσως σου φανεί χρήσιμη η παρακάτω πρωτοβουλία.

Σε μια προσπάθεια να αναστρέψουν τη μείωση του τοπικού πληθυσμού τα τελευταία χρόνια, οι τοπικές αρχές της Καλαβρίας στην Ιταλία, προσφέρουν έως και 28.000 ευρώ για τρία χρόνια σε όσους προτίθενται να μετακομίσουν σε κάποιο από τα χωριά της Καλαβρίας, κοντά στη θάλασσα ή στις πιο ορεινές περιοχές της. 

Η είδηση κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου και έχει φτάσει ως το CNN.


Για να μπορούν να διεκδικήσουν το κονδύλι της νέας αυτής ζωής, οι επίδοξοι κάτοικοι πρέπει να κάνουν ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα ή να εργαστούν σε μία ήδη υπάρχουσα επιχείρηση βάσει των αναγκών του εκάστοτε χωριού. 

Οι αιτούντες θα πρέπει να βρουν μόνιμη κατοικία και να είναι το πολύ έως 40 χρόνων. Θα πρέπει να είναι έτοιμοι να μετακομίσουν στην Καλαβρία εντός 90 ημερών από τη στιγμή έγκρισης της αίτησής τους. 

https://cdn.cnn.com/cnn/.e/interactive/html5-video-media/2021/07/09/calabria_travel_634px.png


 

Η φιλοδοξία των ντόπιων είναι να προσελκύσουν δραστήριους millennials με όρεξη για δουλειά σε ένα πιο εναλλακτικό αστικό περιβάλλον. 

Το μηνιαίο εισόδημα μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 1.000 – 800 ευρώ με ορίζοντα δύο έως τριών χρόνων, εξηγεί ο Τζιανλούκα Γκάλο, δημοτικός σύμβουλος. Εναλλακτικά, μπορεί να δοθεί εφάπαξ κονδύλι για τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία οριστικοποίησης των τεχνικών λεπτομερειών για τα μηνιαία ποσά και τη διάρκεια της χρηματοδότησης και το κατά πόσο αυτά θα αφορούν μεγαλύτερα χωριά έως 3.000 κατοίκους. Μέχρι στιγμής έχει εκδηλωθεί τεράστιο ενδιαφέρον και αν το πρώτο αυτό εγχείρημα λειτουργήσει, είναι πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλα τα επόμενα χρόνια» λέει ο ίδιος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 19 =