αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία καταστροφικά λάθη που πρέπει κάθε startupper να αποφύγει

Τρία καταστροφικά λάθη που πρέπει κάθε startupper να αποφύγει

Είναι ένα ερώτημα που γυρνά στο μυαλό κάθε νέου επιχειρηματία: «Τι θα γίνει αν κάνω ένα λάθος;». Ναι, λάθη κάνουν όλοι, ακόμα και οι φτασμένοι επιχειρηματίες. Στην περίπτωση των startups όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Το project βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και 1-2 μεγάλα λάθη αρκούν ίσως για να γκρεμίσουν αυτό που έχεις ξεκινήσει.

Αν δεν θέλεις να φτάσεις σε ένα σημείο όπου τα δεδομένα θα είναι μη αναστρέψιμα, πρέπει να είσαι προσεκτικός. Το αμερικανικό inc.com παραθέτει τα 3 λάθη που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγει ένας startupper. Είναι λάθη που κάνουν αρκετοί νέοι επιχειρηματίες.

1# Δεν αναπτύσσουν νέα skills. Η εταιρία σου δεν πρέπει να μείνεις στάσιμος. Αλλά ούτε και εσύ. Πολλοί ιδρυτές πέφτουν… με τα μούτρα στην καθημερινή δουλειά και καταλήγουν να μην εξελίσσονται όσο θα έπρεπε. Φρόντισε πάντα να μαθαίνεις νέα skills τα οποία μπορείς να ωφελήσουν και στην startup σου. Μπορείς να πάρεις επίσης γνώσεις από παλαιότερους ανθρώπους στο πεδίο σου.

2# Αγνοούν τις τάσεις τις βιομηχανίας. Η επιχείρηση σου δεν αναπτύσσεται στο κενό. Ένα λάθος που κάνουν κάποιοι νέοι επιχειρηματίες, είναι να αγνοούν τις αλλαγές που γίνονται στο πεδίο τους. Και κάπως έτσι χάνουν τον προσανατολισμό τους. Ρίχνε πάντα μια ματιά στο πως εξελίσσεται η αγορά και οι ανταγωνιστές σου.

3# Η δημοσιότητα, δεν είναι πάντα καλή. Το είδαμε πρόσφατα με τα tweets του Elon Musk που μάλλον κακό έκαναν στην Tesla. Όσοι φτιάχνουν ένα νέο project αναζητούν έντονα την δημοσιότητα. Και είναι λογικό. Πρέπει όμως να είσαι προσεκτικός. Η δημοσιότητα δεν είναι πάντα καλή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − nine =