αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που άνοιξε το πρώτο εστιατόριο στα 21 του, έφυγε από το πανεπιστήμιο και σήμερα έχει μια «αυτοκρατορία»

Ο άνθρωπος που άνοιξε το πρώτο εστιατόριο στα 21 του, έφυγε από το πανεπιστήμιο και σήμερα έχει μια «αυτοκρατορία»

Μπήκε στα βαθιά από νωρίς. Ο Sam Fox άνοιξε το πρώτο εστιατόριο, στα 21 του. Πίστευε ότι γνώριζε τα πάντα για την συγκεκριμένη βιομηχανία και δημιούργησε ένα  island-themed εστιατόριο. Δανείστηκε χρήματα από φίλους και οικογένεια, ενώ επίσης «έριξε» όσα λεφτά είχε κρατήσει για τα δίδακτρα του.

Κάπου εκεί, κατάλαβε ότι μάλλον… δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης και σπαταλά πολλά χρήματα, με λάθος τρόπο.

«Σπατάλησα πολλά χρήματα, και δεν είχα πολλά χρήματα να σπαταλήσω» λέει ο 42χρονος σήμερα Sam Fox.

Ο ίδιος, βρέθηκε αντιμέτωπος με τους πολλούς λογαριασμούς. Από ένα σημείο και μετά, έδινε μια μάχη για να κρατήσει το εστιατόριο του ανοιχτό. Τελικά, κατάφερε να ξεφύγει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση, πουλώντας το εστιατόριο του προς 500.000 δολάρια, στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, όπως σημειώνει το CNBC.

Ωστόσο, λίγο πριν ο νεαρός επιχειρηματίας είχε εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο του. Μάλιστα, είχε υποσχεθεί στον εαυτό του ότι δεν θα δουλέψει ποτέ για οποιονδήποτε άλλον, αφού είχε και μια κακή εμπειρία σε εταιρία στην οποία πήγε για την πρακτική του.

Επέμεινε στο επιχειρηματικό πλάνο του. Ούτε σπουδές, ούτε δουλειά για άλλους. Και κατάφερε μέχρι σήμερα να δημιουργήσει μια «αυτοκρατορία» εστιατορίων. Είναι ιδρυτής και CEO των Fox Restaurant Concepts, με ετήσια έσοδα περίπου 260 εκατ. δολάρια. Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θέλει να ανοίξει ακόμα 30 καταστήματα.

Όσο για το ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; Πρώτα από όλα πρέπει να θέτουμε υψηλές προσδοκίες, όπως εξηγεί ο Sam Fox. Και στη συνέχεια πρέπει να βελτιωνόμαστε κάθε ημέρα που περνά, μέχρι να φτάσουμε στον στόχο μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =